Doğu Anadolu'nun Gözü Yatırım ve Kalkınma Hamlesinde - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'nun Gözü Yatırım ve Kalkınma Hamlesinde

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca sevinçle karşılandı.

06.09.2016 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca sevinçle karşılandı.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) Başkanı Emrullah Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma hamlesini olumlu bulduklarını söyledi.

Huzurun tesisiyle sağlanacak yatırım destek paketlerinin bölgeyi yeniden cazibe merkezi haline getireceğini belirten Tekin, "Yatırım ve kalkınma hamlesini bölgemiz ve esnafımız açısından olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bu anlamda açıklanan paketi çok iyi değerlendirip, sahip çıkmamız ve bunu yatırıma dönüştürmemiz gerekiyor." dedi.

Tekin, açıklanan paketin birçok sorunu çözeceğine inandıklarını ifade etti.

Bölgede yaşanan olaylar ve huzursuzluk ortamının ister istemez bazı şeylerin önüne geçtiğini anlatan Tekin, şöyle konuştu:

"Bu yüzden bu tür önemli paketlerin yanında bölgeye huzur gelmesini arzu ediyoruz. Bölgedeki huzur ortamı sağlandığı zaman ben inanıyorum ki bu tür paketlere de hiç ihtiyaç kalmadan beklenilen kalkınma ve yatırım kendiliğinden sağlanacak ve bölgede özlenen tablo kısa sürede gerçek olacaktır. Bu paketi iyi değerlendirirsek bir nebze de olsa sıkıntılarımızı çözecektir. Ancak bir gerçek var ki huzur sağlanamazsa maalesef paketin tek başına istenilen sonuca varacağını düşünmüyorum."

"İşsizliği minimize edecek"

İlçede esnaflık yapan Fuat Çoban ise yatırım ve kalkınma hamlesine tam destek verdiklerini dile getirdi.

Çoban, "Bu yatırım hamlesi bölgemizdeki işsizliği minimize edecek, yatırımları maksimum duruma çıkaracak. Yörede hem huzura, hem refaha, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edeceğine inanıyorum." dedi.

Esnaflardan Ömer Akar da yatırım paketinin başarıya ulaşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Vatandaşların artık çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını belirten Akar, "Biz hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölge halkının huzura kavuşmasını istiyoruz. Artık bölgemizde olaylar son bulsun, huzur gelsin." diye konuştu.

Vatandaşlardan Erhan Baysak, yatırım paketiyle bölgenin kalkınmasına ve istihdama katkı sunulacağını, ayrıca işsizliğin de önüne geçileceğine inandıklarını kaydetti.

Celil Sarıkan adlı vatandaş da paketin, sağlanacak huzur ortamıyla uygulama atmosferi bulabileceğini söyledi. Sarıkan, "Özellikle üretim ve istihdama yönelik tedbirleriyle önemsediğimiz bu hamlenin özelde ilimiz ve bölgemiz, genel olarak da tüm ülkemiz için hayırlı neticeler vermesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Doğu Anadolu\'nun Gözü Yatırım ve Kalkınma Hamlesinde
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'nun Gözü Yatırım ve Kalkınma Hamlesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement