Doğu Anadolu Turizm Yatırımcılarını Bekliyor! - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu Turizm Yatırımcılarını Bekliyor!

Doğu Anadolu Turizm Yatırımcılarını Bekliyor!

Bir Açıklama Da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan Geldi.

20.01.2011 23:01  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis, Muş, Hakkâri ve Van illerinin tanıtımı üstlenen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)Yönetim kurulu Başkanı, Hakkari Valisi Muammer Türker "Bölgemiz turistik değerler açısından çok zengin. Bölgedeki altyapı sorunları da halloldu, yatırımcıları engelleyen bir şey kalmadı. 2011 yılında ve sonraki yıllarda kazanmak isteyen yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz" dedi.

Bölgenin turistik değerlerinin tanıtımını yapmak, yatırımcı ve turistleri bölgeye çekmek amacıyla DAKA, dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT'e katılacak. DAKA'nın liderliğiyle bölgedeki illerin ayrı ayrı tanıtımının yapılması yerine bölgesel tanıtım sağlanmış olacak. Daha önce ayrı salonlarda birbirinden kopuk tanıtım yapan Van ve Bitlis yan yana Van Gölü havzası olarak tanıtım yapma imkanı bulurken; Muş ve Hakkari ilk kez katılım gerçekleştirecek.

Fuarda Van ilinin en iyi şekilde tanıtılması için Van kahvaltısı ve 2010 yılı FİBA maskotu seçilen Van kedisi ve sağlık ve termal turizm pazarına hızlı bir giriş yapacak olan sodalı Van Denizi suyu stantlarda yerini alacak2010 yılında Avrupa Birliği Komisyonunca Avrupa Seçkin Destinasyonu Türkiye birincisi seçilen Bitlis'teki Nemrut Krater gölü, UNESCO Dünya Kültür mirasına aday Selçuklu Mezarlığı ve kümbetleri, Bitlis'in öne çıkan turizm değerleri olarak tanıtılacak.

Bu yıl ilk kez EMITT'e katılacak olan Muş ise toy ve telli turnanın son üreme alanı olarak bilinen Bulanık Ovası'ndaki Murat Nehri, 4.yy kiliseleri ve lalesi ile öne çıkarılacak. Hakkari ise kilimleri, 20.000 yıllık Cilo buzul dağları ve Berçalan yaylası şenlikleri ile tanıtılacak.

DAKA'nın organizasyonu sayesinde fuara sadece kamu kesimi değil, bölge otelleri, kahvaltıcılar, turizm esnafı gibi turizm sektörünün özel kesiminin de katılımı sağlanıyor.

DAKA Yönetim Kurulu Başkanı, Hakkari Valisi Muammer Türker "Doğu Anadolu özellikle kendine özgü yapısıyla Türkiye ve dünya çapında yükselen bir trend olma yolunda hızla ilerliyor. Başbakanımızın da belirttiği gibi başta ulaşım olmak üzere bütün altyapı sorunları halloldu. Yatırımcılarımızın bölgeye gelmesini engelleyen hiçbir alt yapı sorunu kalmadı. EMITT Fuarı'nın bölgenin hem Türkiye hem de dünyadaki yatırımcı ve turistlere tanıtım açısından iyi bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu Turizm Yatırımcılarını Bekliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement