Doğu Batı Arasında Aliya" Sempozyumu - Karadaği - Son Dakika
Güncel

Doğu Batı Arasında Aliya" Sempozyumu - Karadaği

- Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği'nin sempozyuma gelişi Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği'nin konuşması Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, Aliya İzzetbegoviç'in mütevazı bir hayata...

27.02.2018 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği'nin sempozyuma gelişi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği'nin konuşması Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, Aliya İzzetbegoviç'in mütevazı bir hayata sahip olduğunu belirterek "Evi birkaç odadan oluşuyordu. Cumhurbaşkanlığının eviymiş, kendi evi değilmiş." dedi.

"Doğu Batı Arasında Aliya" sempozyumunun ikinci oturumu Karadaği, Nahda Hareketi lideri Raşit El Gannuşi, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, Sırbistan Müftüsü Prof. Dr. Mevljiud Dudic ve eski Başbakanlık Balkan İşleri Koordinatörü Mustafa Kahramanyol'un konuşmalarıyla yapıldı.

Sudanlı yazar Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif ise toplantıya canlı bağlantıyla katıldı.

Karadaği, İzzetbegoviç'in mütevazı bir hayata sahip olduğunu belirterek "Evi birkaç odadan oluşuyordu. Cumhurbaşkanlığının eviymiş, kendi evi değilmiş. Maaşını da bölgedeki fakirlere, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtırdı." diye konuştu.

İzzetbegoviç'in çevresiyle istişareler yaptığını ve müzakerelerde çok başarılı olduğunu söyleyen Karadaği, "Dayton Anlaşması'nı kabul edince kendisiyle görüştük. Rahatsız olduğumuz noktaları ilettik. Yanımızdaki gençlerden biri şiddetli bir tepki gösterdi. Aliya bana şeriatın barışla ilgili ne söylediğini sordu. Hudeybiye Anlaşması'nı hatırlattım. Bazı maddeler aleyhimizeydi ama uzun vadede bize faydası olacaktı. Buna çok sevindi." ifadelerini kullandı.

Doğu Batı Arasında Aliya" Sempozyumu - Karadaği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Batı Arasında Aliya' Sempozyumu - Karadaği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement