Doğu'da Kar ve Tipi, Yaşamı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kar ve Tipi, Yaşamı Felç Etti

Doğu\'da Kar ve Tipi, Yaşamı Felç Etti

Karakışın hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

15.01.2012 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karakışın hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Ağrı ve Muş'ta çığ düşmesi sonucu birçok araç yolda mahsur kaldı.

Bugün öğleden sonra ani bastıran kar yağışı ve hızı saatte 70 kilometreye ulaşan fırtına, karayollarında ulaşımı aksattı. Ağrı- Van Karayolunun 20'nci kilometresine çığ düşmesi sonucu yol bir süre trafiğe kapandı ve 50'nin üzerinde araç yolda mahsur kaldı. Karayolları 123'üncü Şube Şefliği yetkilileri, yola çığ düşmesi ile birlikte kısa sürede harekete geçtiklerini, şu anda ulaşımın tek yönlü sağlandığını, ekiplerin yolu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Muş- Diyarbakır karayolunun Kulp İlçe'ndeki Kekliktepesi Mevkii'ne çığ düşmesi sonucu saat 14.00 sıralarında yol trafiğe kapandı. 20'nin üzerinde araç yolcularla birlikte mahsur kaldı. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yolu açmaya çalışıyor. Tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yapılıyor.

Öte yandan Erzurum- Bingöl Karayolu'nun Karlıova Mevkii'nde de çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. Burada da yaklaşık 20 araç mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök'ün de bulunduğu bildirildi. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu yolda mahsur kalan araçlar kurtarıldı. Güvenlik nedeniyle karoyollarına trafiğe kapatıldı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kar ve Tipi, Yaşamı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement