Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, sonbahar mevsimiyle birlikte yaylalardan köylere göçler başladı. Yaylacıların hayvanları ve eşyalarıyla köylerine dönüşü, renkli görüntüler oluşturdu.

30.09.2018 12:10  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, sonbahar mevsimiyle birlikte yaylalardan köylere göçler başladı. Yaylacıların hayvanları ve eşyalarıyla köylerine dönüşü, renkli görüntüler oluşturdu.

''YAYLALARDAN GÖÇ BAŞLADI''

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaylacılık, asırlardır yaşatılıyor. Hayvanlarıyla yaylalara mayıs ayı ortalarında göç edenler, yılın 4- 5 ayını buralarda geçiriyor. Özellikle hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylalara çıkanlar, buralarda kaldıkları süre içinde hem kış aylarında tüketecekleri süt ürünlerini elde ediyor hem de hayvanlarının tüketeceği otları biçiyor. Yaylacılar, sonbaharla birlikte köylerine geri dönüyor. Yaylalardan köylere başlayan göç sırasında renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı

''6- 7 SAAT YÜRÜYORLAR''

Doğal güzellikleriyle görenlerin hayran kaldığı Trabzon'un Tonya ilçesinde de yaylalardan köylere göç başladı. Kimi yaylacılar, hayvanlarını ve eşyalarını kamyonete yükleyerek kimileri de hayvan sürüsüyle 6- 7 saatlik yolu yüksüz yürüyerek köylerine dönüyor. Köylüler, gelecek sezona kadar evlerinde yaşıyor.

Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı

''YAYLALARI ÇOK SEVİYORUZ''

Labazon Yaylası'ndan dönen Emine Köse, yaz mevsimi boyunca yaylalarda ineklerini otlattığını ve kış mevsimi için hazırlık yaptığını belirterek, "Bu yaylaları çok seviyoruz. Bizim eskilerimiz buradan geldi, geçti. İneklerimizi süsledik. Allah nasip ederse köye doğru göç ediyoruz" dedi.

Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı


Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı
Doğu Karadeniz\'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Yaylalardan Köylere Göç Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Diyanet İşleri Başkanlığından Kur'an eğitim merkezleri yönetmeliği
    12:44 Diyanet İşleri Başkanlığından Kur'an eğitim merkezleri yönetmeliği

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından lise çağındaki gençlere yönelik 'Kur'an eğitim merkezleri' açılmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Eğitimler yüz yüze gerçekleştirilecek, gerekirse uzaktan eğitim de yapılabilecek. Kur'an eğitim merkezlerinin müfredatı Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanacak.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement