Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de sessizlik hakim - Son Dakika
Güncel

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de sessizlik hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Karabük, Bolu ve Düzce'de "Evde kal Türkiye." çağrısına büyük oranda uyulurken, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta meydan ile caddeler boş kaldı.

18.05.2020 14:11  Güncelleme: 04:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Karabük, Bolu ve Düzce'de "Evde kal Türkiye." çağrısına büyük oranda uyulurken, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta meydan ile caddeler boş kaldı.

Sakarya'da, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü gününde cadde ve meydanlarda sessizlik hakim oldu. Kentin normal zamanda en işlek yerlerinden Atatürk Bulvarı, Tarihi Uzun Çarşı, 15 Temmuz Demokrasi ve Gar meydanları, Çark Caddesi ile Donatım Park kısıtlama nedeniyle sessizliğe büründü.

Polis ve jandarma ekiplerinin devriye görevi yaptığı sokak ve caddelerde vatandaşların kısıtlamaya uygun davrandığı görüldü.

Kocaeli

Kocaeli'de kentin belirli bölgelerinde denetim yapan polis ekipleri, istisna kapsamı dışındaki kişilerin sokakta bulunmasına müsade etmiyor. Ekipler, durdurdukları araçlarda yolcuların ateşini ölçüyor, evrak kontrolü yapıyor.

İstisna kapsamında dışarı çıkan yayaların maske taktığı, sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü. Kentte, yaya ve araç trafiği en düşük seviyelerine ulaştı.

Yılın her dönemi yoğun olan Cumhuriyet Parkı, Kent Meydanı, Yürüyüş Yolu, Fethiye Caddesi ile Yeni Cuma ve Sabri Yalım parkları sessizliğe büründü.

D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu'nda seyir halindeki araçların büyük kısmını da tır ile kamyonlar oluşturdu.

Zonguldak

Zonguldak'ta kısıtlamanın üçüncü gününde, normal zamanlarda yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Gazipaşa ve Milli Egemenlik caddeleri ile kent merkezindeki Madenci Anıtı'nın önü boş kaldı.

Kentte, polis ekipleri istisna kapsamı dışındakilerin sokakta bulunmasına izin vermiyor.

Düzce

Düzce'de haftanın ilk günü olması nedeniyle banka şubeleri, ATM'ler, kargo firmaları ile iş yerlerinin en fazla olduğu İstanbul Caddesi ve çevresinde kısmi hareketlilik gözlendi.

Bariyerlerle kapatılan Anıtpark Meydanı ile Avni Akyol Parkı ve çevresinde ise alınan önlemlerle normal zamanlara göre sakinlik devam ediyor.

Ekipler, yaya ile araç trafiğine kısıtlama getirilen alanlarda vatandaşlara sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bolu

Bolu'da, şehrin normal zamanlarda en işlek adreslerinden İzzet Baysal Caddesi ile Demokrasi ve Kent meydanlarında zaman zaman kısmi yaya yoğunluğu yaşanıyor.

Kentin en geniş yeşil alanları Karaçayır ve Atatürk Orman parklarında ise yoğunluk olmadığı gözlendi.

Öte yandan, kentte pazartesi günleri kurulan halk pazarında da vatandaşlar yoğunluk oluşturmadı.

Karabük

Karabük'ün normal zamanda en işlek yerlerinden Kemal Güneş, Menderes, Zonguldak ve Albay Karaoğlanoğlu caddelerinde görev yapan ekipler, denetimlerini sürdürüyor.

Ayrıca ekipler, kent sakinlerinin sosyal mesafe gözetmeden yürümelerine izin vermiyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve normal zamanda turist hareketliliğinin yoğun olduğu, tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesi de en sakin günlerini yaşıyor.

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz\'de sessizlik hakim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de sessizlik hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement