Doğu Türkistanlı İslam Alimi İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Doğu Türkistanlı İslam Alimi İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Çin'de kaldığı cezaevinde hayatını kaybettiği öğrenilen İslam alimi Doğu Türkistanlı Abdülkerim Abdulveli için gıyabi cenaze namazı kılındı.

07.12.2018 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de kaldığı cezaevinde hayatını kaybettiği öğrenilen İslam alimi Doğu Türkistanlı Abdülkerim Abdulveli için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Doğu Türkistan uyruklu çok sayıda kişi, cuma namazı sonrası Küçükçekmece'deki Gültepe Fatih Camisi avlusunda toplandı. Ellerinde Doğu Türkistan bayrakları olan kalabalık, bir süre tekbir getirdi.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, geçen yıl vefat eden ancak öldüğü birkaç gün önce öğrenilen Abdulveli'nin gıyabi cenaze namazı öncesinde yaptığı açıklamada, Abdulveli için derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Oğuzhan, "Doğu Türkistan'da her gün birinin vefat ettiğini, şehit edildiğini duyuyoruz. Teselli ve dualarla yetinebiliyoruz, başka bir şey yapamıyoruz. Her gün yıldızlarımızın kaymasına tahammül edemiyoruz. Yüreklerimiz kan ağlıyor. Derin kaygı ve yas içindeyiz." dedi.

Doğu Türkistan'da uzun süredir Çin esareti altında olan çok sayıda yurttaşın olduğunu belirten Oğuzhan, şunları kaydetti:

"Biz bugün aslında burada insanlığın, İslam dünyasının cenazesini kılıyoruz. Çünkü bu insanlar birbirlerine sahip çıkamıyor, ruhları ölmüş. Bütün dünya, birkaç gün sonra Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayacak, bununla ilgili programlar yapılacak, kürsülerde konuşulacak. Ancak biliyoruz ki, Doğu Türkistan'da 70 senedir Çin esareti altında inleyen, asimile edilen, soykırıma tabi tutulan milyonlarca insanımız var."

Konuşmanın ardından, Abdulveli için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Türkistanlı İslam Alimi İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement