Doğu ve Güneydoğu'da Sözleşmeli Hekimlerin Maaşında 2-3 Bin TL Ücret Artışı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu'da Sözleşmeli Hekimlerin Maaşında 2-3 Bin TL Ücret Artışı Yapılacak

Doğu ve Güneydoğu\'da Sözleşmeli Hekimlerin Maaşında 2-3 Bin TL Ücret Artışı Yapılacak

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof.Dr.Ali İhsan Dokucu, yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin...

13.11.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin TL ücret artışı olacağını açıkladı.

Kuruluşunun birinci yıldönümünde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve yeni yöneticilerle tanışma amacıyla Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dokucu ile Kurumun başkan yardımcıları katıldı.

Dokucu, 81 ilde ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşları, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile ağız ve diş sağlığı hastanelerinin bağlı bulunduğu 87 Kamu Hastaneler Birliği kurulduğu hatırlattı. Hedeflerinin, belirli periyotlarda düzenlenecek verimlilik değerlendirmeleriyle yönetici performansını ve dolayısıyla hizmet kalitesini arttırmak olduğunu vurgulayan Dokucu, böylece sağlık hizmetlerine kalite getirmeyi ve mali sürdürülebilirliği sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

-"DÜZENLEME BU AY İÇİNDE GÜNDEME GELEBİLECEK"-

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da "daha mahrum, daha az talep edilen, insanların gitme konusunda daha az tercih ettikleri" bölgeler olduğunu söyleyen Dokucu, şöyle konuştu:

"Bu alanlara siz mecburi hizmetle görevlendirdiğinizde bu insanlar ya oraya kura çektiklerinde cezasına rağmen gitmiyor, giderse de mecburi hizmet zamanı dolduğunda hepsi istifa ediyor. Bu bölgelerde 300 binin üzerinde insan yaşıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı ve sağlık hizmetini almak, en az Ankaralı vatandaşımız kadar hakkı. Devlet olarak burada insan kaynağımızı mecburi hizmet dışında bir mekanizma kurarak daha popüler hale getirebilir miyiz? Daha önce denenmiş bu ancak teknik hata yapılmış. Bölgede yeterince kadro açılmadığı için kadroyu alanlar mutlu olmuş, kadro dışında kalanlar mutsuz olmuş. Mesela, bir hastanede 10 uzman söz konusu, 6 tanesiyle sözleşme imzalanmış, o kadar kadro açılmış, 4 uzmanda veya diğer sağlık personelinde herhangi bir sözleşme olmadığı için uygulanmamış. Bunun için de huzursuzluk olmuş. Gelişmişlik skalası açısından Kalkınma Bakanlığı, illeri sınırlandırmış durumda. 5. bölgedeki illerin tamamı, 6. bölgedeki iller ve onun dışında, 5 ve 6'daki ilçeler diye ifade ettik. Biz burada çok küçük bir kadro artırımı yaptık. Daha yüksek maaş almak suretiyle orada biraz daha kalıcı kılmak istiyoruz çalışanları. Sanırım bu ay içinde gündeme gelebilecek. Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşları ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu'da Sözleşmeli Hekimlerin Maaşında 2-3 Bin TL Ücret Artışı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement