Doğudan Batıya Cemil Meriç" - Son Dakika
Güncel

Doğudan Batıya Cemil Meriç"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Medeniyetimizin mihenk taşlarından Cemil Meriç'in, yaşamı boyunca bıraktığı mirasın en iyi şekilde anlaşılması ve paylaşılması gerekiyor"

12.12.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Cemil Meriç'i anma programı düzenlendi.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Prof. Dr. Ümit Meriç ve öğrenciler katıldı.

Bakan Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Medeniyetimizin mihenk taşlarından Cemil Meriç'in, yaşamı boyunca bıraktığı mirasın en iyi şekilde anlaşılması ve paylaşılması gerekiyor" dedi.

"Meriç'in iyi bir hoca" olduğunu vurgulayan Kılıç, "Hocalık sadece belli bilgilerin paylaşımı ve bilgilerin nesilden nesile aktarılması değildir. Hoca diye tabir ettiğimiz kişi, aynı zamanda yaşamıyla, bilgileri aktarış tarzıyla hepimize örnek olandır. Sadece herhangi bir yerde durup, birtakım bilgileri aktarmak kafi olmuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, "edep" kelimesinin de birçok şeyi kapsadığını belirterek, "Edebin içerisine durulması gereken noktada durmak da girer, söylenmesi gereken sözün doğru yerde söylenmesi de. Bunu da büyük üstad her zaman dile getirmişti" diye konuştu.

Cemil Meriç'in, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur" sözünü hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Hepimiz özellikle bugünlerde bunu çok daha iyi anlıyoruz. Salonun yaş ortalaması da gerçekten çok genç. Bu kadar genç kardeşimizin buraya gelmiş olması merhum Cemil Meriç beyefendiyi anlatmaya çalıştığının, zannediyorum ki gençliğimiz tarafından anlaşıldığının en güzel ispatıdır."

Prof. Dr. Ümit Meriç

Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ise etkinlikte tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Meriç, gençlerden dillerine sahip çıkmalarını isteyerek, "Kendi dilimizi öğrenelim mi diye tartışıyoruz. Cebimizde bakır paralar var. Dedemizden bize kalmış sandığı açsak içinden çil çil Osmanlı altınları çıkacak. Biz 'bunlar açılmasın' diye diretiyoruz" yorumunu yaptı.

İslam dünyasının birbirine kırdırıldığına işaret eden Meriç, gençlere, "Çanakkele'yi geçemediler, 220 bin şehit verdik. Artık hilali bölüyorlar. İslam coğrafyasındaki iç savaşlara çok dikkat etmeniz lazım" uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından Ümit Meriç, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile İçişleri Bakanı Ala'ya Cemil Meriç'in eserlerinin derlendiği kitabı hediye etti.

Bakan Kılıç da Meriç'e katılımlarından dolayı plaket takdim etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğudan Batıya Cemil Meriç' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement