Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar - Batman/diyarbakır/ - Son Dakika
Kültür Sanat

Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar - Batman/diyarbakır/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacaklar Hastanede ki bebeklerden detay görüntü Aileler ile röportajlar Doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacaklar Şubatın 29 çektiği "artık yılın" 2016'ya denk gelmesiyle bugün dünyaya gelen bebekler, doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacak Diyarbakır'da ilk çocuğunu kucağına alan anne Helin Oğurlu: "Doğumun bugüne denk gelmemesi için gayret ettik. Bebeğimiz 24.00'ten önce doğsun istedik ama olmadı" Mardin'de yaşayan Rıdvan Kantaş: "Bugünde baba olmak güzel bir duygu. Rabbimizin bunda bir hikmeti var ki oğlum 29 Şubat'ta dünyaya geldi" Şubatın 29 çektiği "artık yılın" 2016'ya denk gelmesiyle bugün dünyaya gelen bebekler, doğum günlerini dört yıl ara ile kutlayacak.

29.02.2016 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacaklar

Hastanede ki bebeklerden detay görüntü

Aileler ile röportajlar Doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacaklar

Şubatın 29 çektiği "artık yılın" 2016'ya denk gelmesiyle bugün dünyaya gelen bebekler, doğum günlerini 4 yılda bir kutlayacak

Diyarbakır'da ilk çocuğunu kucağına alan anne Helin Oğurlu:

"Doğumun bugüne denk gelmemesi için gayret ettik. Bebeğimiz 24.00'ten önce doğsun istedik ama olmadı"

Mardin'de yaşayan Rıdvan Kantaş:

"Bugünde baba olmak güzel bir duygu. Rabbimizin bunda bir hikmeti var ki oğlum 29 Şubat'ta dünyaya geldi"

Şubatın 29 çektiği "artık yılın" 2016'ya denk gelmesiyle bugün dünyaya gelen bebekler, doğum günlerini dört yıl ara ile kutlayacak.

Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin'de 29 Şubat'ta dünyaya gelen bebeklerini kucağına alan ailelerden bazıları, özel bir tarih olduğu için mutluluk, bazıları ise bebeklerinin doğum gününü 4 yılda bir kutlayacakları için üzüntü yaşadı.

Memorial Diyarbakır Hastanesinde 02.00 sıralarında gerçekleşen doğumla ilk kez anne ve baba olan Oğurlu çifti, bebeklerinin sağlıklı olmasından mutluluk duydu.

Bebeklerini Esma adını veren anne Helin Oğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bebeklerine kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Bebeğinin sağlıklı olduğunu ifade eden Oğurlu, şöyle konuştu:

"Doğumun bugüne denk gelmemesi için gayret ettik. Bebeğimiz 24.00'ten önce doğsun istedik ama olmadı. Normal doğum olduğu için maalesef erteleyemedik. Eşim bu tarihte doğmasını istedi ancak ben istemiyordum. Doğum günlerini artık 28 Şubat ya da 1 Mart'ta kutlarız. Kimliğine de 28 Şubat yazmak istedik ama olmadı."

Baba Mehmet Cihat Oğurlu ise ilk defa baba olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

"Eşim doğuma giderken çok heyecanlandım, herkesin bu duyguları yaşamasını istiyorum. Eşim her ne kadar 29 Şubat'ta doğmasını istemese de ben bu tarihte doğması istedim" diyen Oğurlu, dileğinin gerçekleştiğini aktardı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ayhan Ilgın ise sezaryenle doğumlarda çiftlerin bugünü genellikle tercih etmediğini ancak normal doğumda böyle bir ihtimalin söz konusu olamadığını belirtti.

Silvan ilçesinde de 29 Şubat'ın ilk bebeği 11.00'de Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesinde doğdu. Sezaryenle gerçekleşen doğumda 2 kilo 900 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Dr. Selami Erdem, Kevser ve Abdurrahim Polat çiftinin 6. bebeğinin ilçenin 29 Şubat'ta dünyaya gelen ilk bebeği olduğunu ifade etti.

Batman

Batman'da 29 Şubat'ın ilk bebeği Kısmet ve Vahap Karabaş çiftinin 8. çocukları oldu.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde dünyaya gelen bebeğe Sima adı verildi.

Anne Karabaş, 29 Şubat'ın kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, çocuğunun sağlıklı olmasının her şeyden önemli olduğunu kaydetti.

Mardin

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 29 Şubat'ta dünyaya gelen bebekler ilgi odağı oldu.

Hastane başhekimi Mehtap Bingöl, hastanede doğum yapan anneleri ve bebeklerini ziyaret etti.

Rıdvan Kantaş, 2 kız çocuğunun olduğunu bugün dünyaya gelen bebeklerine Kureyş ismini verdiklerini dile getirdi.

Oğlunun güzel ve özel bir günde dünyaya geldiğini kaydeden Kantaş, "Bugünde baba olmak güzel bir duygu. Anlatılacak bir şey değil anca yaşanır bir duygu. Her 4 yılda bir doğum günü kutlamayı düşünüyoruz. Rabbimizin bunda bir hikmeti var ki oğlum 29 Şubat'ta dünyaya geldi. Doğum raporunu bugün alıp kimliği için başvuruda bulunacağız" diye konuştu.

Anne Zozan Savaş ise mutlu olduğunu belirterek, bebeğine isim düşündüklerini söyledi.

Siirt

Siirt Devlet Hastanesi Müdürü İrfan Ekmen, hastanede doğum yapan anneleri ve bebeklerini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

29 Şubat'ta 5. çocuğunu kucağına alan Vesile Şanlı, bugün dünyaya gelen bebeğine Nurullah ismini verdi.

Anne Şanlı, "Dört yılda bir çocuğumun doğum günü kutlayacağımdan bizim için daha değerli olacaktır. Çünkü diğer çocuklarımın doğum gününü her yıl kutlayacağım, bu çocuğumun ise 4 yılda bir" dedi.

Doğumu gerçekleştiren uzman Dr. Tahir Kaçar, bebeğin 3 kilo 900 kilogram ağırlığında ve sağlıklı olduğunu belirtti.

Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar - Batman/diyarbakır/
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Doğum Günlerini 4 Yılda Bir Kutlayacaklar - Batman/diyarbakır/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement