Doğum Sonrası Ölen Çocuk Gelinle İlgili Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Doğum Sonrası Ölen Çocuk Gelinle İlgili Soruşturma

BİTLİS'in Mutki İlçesi'nde 15 yaşında evlenip 16 yaşında doğum yaptıktan sonra beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Derya Bağış için savcılık harekete geçti.

14.10.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS'in Mutki İlçesi'nde 15 yaşında evlenip 16 yaşında doğum yaptıktan sonra beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Derya Bağış için savcılık harekete geçti. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Bağış'ın babası ile imam nikahlı olarak birlikte yaşadığı kişinin ifadeleri alındı.

Bitlis'in Mutki İlçesi'ne bağlı Özen Köyü'nde yaşayan 16 yaşındaki Derya Bağış, bir yıl önce imam nikahıyla evlendirildi. Hamile kalan Bağış'ın doğum sancıları tutunca, evde doğum yaptı. Fakat daha sonra şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Muş Devlet Hastanesi'ne, oradan da beyin kanaması nedeniyle Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bağış burada yapılan müdahalelere rağmen 13 Ekim günü hayatını kaybetti. Bitlis Valiliği, Derya Bağışın babası Vahdettin Bağış'ın müşteki, imam nikahlı eşi olan Özcan Kardaş'ın şüpheli olarak ifadesinin alındığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"29 Eylül 2016 günü saat 18.00 sıralarında Muş Devlet Hastanesi görevlilerinin Bitlis'in Mutki ilçesi Özen Köyü'nden 20.11.2000 doğumlu Derya Bağış küçük yaşta doğum yaptığını bildirmesi üzerine durum Mutki Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Derya Bağış mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. Derya Bağış'ın babası Vahdettin Bağış'ın müşteki ve imam nikahlı eşi olan Özcan Kardaş'ın şüpheli olarak ifadesi alınarak tahkikat evrakları 3.10.2016 günü gönderilmiştir. Derya Bağış, 12.10.2016 günü geçirdiği beyin kanaması rahatsızlığı nedeniyle Muş Devlet Hastanesine oradan da Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, şahıs 13.10.2016 günü vefat etmiştir." - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğum Sonrası Ölen Çocuk Gelinle İlgili Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement