Doğuma Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Doğuma Kar Engeli

Doğuma Kar Engeli

Zonguldak'ta doğum sancıları artan hamile kadın, tam 5 saat kar nedeniyle kapanan yolun açılmasını bekledi.

07.03.2012 13:53  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Öğberler Beldesi'nde doğum sancıları artan 8 aylık hamile 27 yaşındaki Gülten Önata, kar nedeniyle kapanan yolun açılmasının ardından 112 Acil Servis ambulansıyla 5 saat sonra hastaneye yetiştirildi. Ambulansta başlayan doğumu, hastanede tamamlanan Önata, erkek bebek dünyaya getirdi.

Bölgede 1 metreye ulaşan kar nedeniyle Ereğli ve Devrek ilçelerinden ulaşımın sağlandığı iki yolu da ulaşıma kapanan Öğberler Beldesi'nde oturan Gülten Önata'nın sabah 06.00 sıralarında doğum sancıları arttı. Eşi inşaat işçisi olan Önata'nın yakınları, 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Devrek İlçesi'ndeki 112 Acil Servis İstasyonu'ndan yola çıkan ambulans, İsabeyli Köyü mevkiinde kara saplanınca, Ereğli İlçesi'ndeki İstasyon'dan ikinci bir ambulans yola çıkarıldı. Karayolları ekibinden de yolun açılması için yardım istendi.

İş makinesiyle yolun ulaşıma açılmasından sonra ambulans beldeye ulaştı. İlk bebeğine hamile olan Gülten Önata, ambulansa alındı. Ereğli'deki özel hastaneye yaklaşıldığı sırada Önata'nın doğumu ambulansta başladı. Yaklaşık 5 saat sonra hastaneye yetiştirilen ve doğuma alınan Gülten Önata, 2.5 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Erken doğması nedeniyle kuvöze alınan bebeğe 'Aziz' adı verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, "Ekimiz, 8 aylık hamile hastamızı 5 saatlik bir çalışmanın ardından hastaneye yetiştirdi. Hastanın doğumu ambulansta başlamış. Hastaneye yetiştirilerek sağlıklı bir şekilde doğum yapması sağlandı. Bebeğin ve annenin sağlığının iyi olması bizi ayrıca sevindirdi. Bu olumsuz hava koşullarında özveriyle çalışan 112 personelimizi kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğuma Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement