Doğuma Platesle Hazırlanıyor - Son Dakika
Magazin

Doğuma Platesle Hazırlanıyor

Doğuma Platesle Hazırlanıyor

6, 5 aylık hamile olan ünlü sanatçı Zeynep Casalini, doğuma pilates yaparak hazırlanıyor.

05.05.2011 13:00  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Restoran işletmecisi Tahsin Berk ile evliliğinden 6, 5 aylık hamile olan ünlü sanatçı Zeynep Casalini, doğuma pilates yaparak hazırlanıyor. İspanyol Fizyoterapist Juan Castellano'dan özel pilates dersi alan Casalini boyun fıtığı olduğu için hamilelik nedeniyle oluşacak bel ve sırt ağrılarını, pilates yaparak engellediğini belirtti. Geçen yıl Begonvil Restoran'ın işletmecisi Tahsin Berk ile evlenen ve 6, 5 aylık hamile olan Zeynep Casalini, formunu pilates yaparak koruduğunu belirtti. Pilates eğitmeni Özlem Alipaşaoğlu'nun Pilates Bodyart Merkezi'nde yaklaşık 1 yıldır pilates yapan Casalini, 4 gün Bodrum'da kalacak İspanyol Fizyoterapist Juan Castellano'dan özel ders aldı. Hamile kadınların yaşadığı bel, boyun ve sırt ağrılarını en aza indirmek için Casalini, Castellano ile reformer ve chair aletlerinde denge duruşu ve esneme hareketleri yaptı.

PİLATES SAHNE PERFORMANSIMI ARTTIRDI

Bir yıldır pilates yaptığını belirten Casalini, "Yaz boyunca da devam ettim. Bütün yaz fıstık gibi dolaştım. Spor yapmamın büyük faydasını gördüm. Sahne performansıma olumlu etkileri oldu. Spor yapmayı herkese tavsiye ediyorum" dedi. Her hamile kadın gibi, boyun ve bel ağrıları olduğunu belirten Zeynep Casalini, "Hamile kalmadan önce de pilates yapıyordum. Zaten uzmanlarda bunu tavsiye ediyorlar. Hamile kaldıktan sonra da pilatesin büyük faydasını gördüm. Boyun fıtığı kaynaklı ağrılarım pilates sayesinde bitti. Pilates sayesinde normal doğum yapmak istiyorum. Pilatesin hamileliğime hiçbir zararı olmadı. Karın hareketleri yerine, ödem oluşmasını engelleyecek, iç bacak, bacak ve sırt ağrılarını önleyecek hareketler yapıyoruz. Bu nedenle sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek isteyen ve normal doğum yapmayı isteyen herkese pilates yapmalarını öneriyorum" dedi.

CİNSİYETİ BELLİ AMA, AÇIKLAMAYACAĞIM

6. 5 hamile olan Casalini bebeğinin cinsiyetini öğrendiğini, ancak bugüne kadar basında yer alan yanlış bilgilerden dolayı bunu açıklamayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Doğuma Platesle Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement