Doğumunun 90. Yılında "Aytmatov" Anıldı - Son Dakika
Güncel

Doğumunun 90. Yılında "Aytmatov" Anıldı

Doğumunun 90. Yılında "Aytmatov" Anıldı

''Anadolu Mektebi Yazar Okumaları'' projesi kapsamında 10. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Kılavuz Gençlik sahnesinde Cengiz Aytmatov konulu panel düzenlendi.

10.05.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde 8 lise tarafından yürütülen ve koordinatörlüğü Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yapılan Cengiz Aytmatov panelinde, yazar doğumunun 90. yıldönümünde yaşamı, eserleri ve dönemine etkileri konuşularak anıldı.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN AYTMATOV VE ESERLERİ

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmit Lisesi, İzmit Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pirelli Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri sahnede dinleyiciler ile Aytmatov'un Geleneklerine Bağlı Güçlü Kadınlar, Cengiz Aytmatov'un Yaşamının Eserlerine Etkisi, Savaşın İzleri, Cengiz Aytmatov'un Eserlerinde Sovyetler Birliği, Cengiz Aytmatov ve Bilim Kurgu konularını değerlendirdi.

CENGİZ AYTMATOV

Kırgız edebiyatçı, gazeteci, çevirmen, diplomat ve siyaseti olan Aytmatov Türk dünyasının önemli yazarlarındandır. Dünya edebiyatında tartışılmaz bir yere sahip kitaplarıyla Türk kültür zenginliğini bütün dünyaya tanıtmış bir yazar ve edebiyatçıdır. Aytmatov'un eserleri 150'den fazla dile tercüme edilmiştir. Cengiz Aytmatov eserlerinden birçok film yapılmıştır ve uzun bir döneme damgasını vurmuş Selvi Boylum Al Yazmalım bunlardan sadece biridir. Cengiz Aytmatov 10 Haziran 2008 yılında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayata veda etmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğumunun 90. Yılında 'Aytmatov' Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement