Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale - Son Dakika
Güncel

Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale

Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Doç. Dr. Nezahat Ceylan tarafından Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale ve Çıldır Araştırmaları adlı araştırma kitabı yayınlandı.

11.04.2018 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Doç. Dr. Nezahat Ceylan tarafından Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale ve Çıldır Araştırmaları adlı araştırma kitabı yayınlandı.

Kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Ceylan, şunları söyledi; "1998 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve Atatürk Üniversitesi-TTK'nın desteği ile geniş bir ekip tarafından Erzurum-Erzincan-Kars- Iğdır' ve Ardahan'da yüzey araştırmaları yapmaktayız. 2003-2004 yıllarında ise Ardahan ili, Çıldır ilçesi Akçakale Adası'nda kazı çalışmaları gerçekleştirdik. Kazı çalışmaları sonucunda bölgedeki ilk insan yerleşimin Neolitik döneme kadar uzandığı konusunda kanıtlar elde ettik. Kazı çalışmalarımıza ilaveten uzun yıllar yüzey araştırmaları da gerçekleştirdik. Bu yüzey araştırmaları esnasında çok sayıda arkeolojik yerleşme, kale, kaya mezarı, yazıt ve Çıldır Başköy kaya resimleri gibi, Erken dönem Türk kültürüne ait veri topladık. Kazı ve yüzey araştırmalarımız sonucunda Ardahan ile ilgili olarak çok sayıda makale, bildiri ve kitap yayınlanmıştır. Daha önce ve şimdi yapmış olduğumuz çalışmalarımızın Ardahan ile ilgili olan tarihi ve arkeolojik verilerini bu kitapta topladık. Kuzeydoğu Anadolu'nun Kafkaslar'a açılan kapısı durumundaki Ardahan ilimizin tarihi ve arkeolojik özelliklerimi içeren bu kitapta okuyucular, bölgenin erken tarihi ile ilgili önemli bilgiler bulacaktır. Ayrıca Anadolu'nun erken dönem Türklüğüne ışık tutan Çıldır Başköy Kaya Resimleri de kitapta yer almaktadır. Yayınlamış olduğumuz bu eserler, bölgenin Eskiçağ tarihi bakımından büyük bir önem arz etmekte ve gelecek nesiller için kaynak eser olma özelliği taşımaktadır. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte olup, şimdilerde Erzincan ile ilgili olan kitabımız yayınlanacaktır. Çok kısa aralıklarla çalışmalarını tamamladığımız Erzurum, Erzincan ve Kars kaleleri kitaplarımızı da okuyucu ile buluşturmak, bizi son derece mutlu edecektir. Bu vesile ile Doğu Anadolu'nun her alanda lokomotifi sayılan ve köklü bir geçmişe sahip olan Atatürk Üniversitesi'ne ve Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya çok teşekkür ederiz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğunun Sönmeyen Yıldızı Akçakale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement