Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Şahenk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Şahenk Açıklaması

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasınca (NİTSO) düzenlenen "Girişimcilik ve Liderlik" konulu programda, üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.

19.04.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasınca (NİTSO) düzenlenen "Girişimcilik ve Liderlik" konulu programda, üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.

Niğde Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Necmeddin Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Şahenk, burada yaptığı konuşmasına, öğrencilere " Türkiye'nin geleceği sizsiniz. Sizin enerjinizi hissetmek için buraya geldim" diyerek başladı.

Üniversiteden mezun olunca öğrencilerin yaşadığı "Ben ne olacağım, ben ne yapacağım?" korkusunun her yerde aynı olduğunu dile getiren Şahenk, okul hayatı bittikten sonra hayat okulunun başladığını söyledi.

Girişimciliğin öncelikle kendini göstermeyle ve çok iyi tanıtmayla olacağını anlatan Şahenk, şöyle konuştu:

"Aslında girişimciliğin ve liderliğin ilk önemli ögesi bana göre, fikirleriniz olacak, bir şeyler yapmak isteyeceksiniz. İlla girişimcilik, liderlik, kendi başınıza başlayacağınız bir şirkette olmuyor. Bunu büyük şirketlerin içerisinde de yapma imkanınız var. Dünyada artık öyle zor şartlarda rekabet var ki yeni bir şeye başlamak, başlatmak o kadar kolay değil ama her şeyin dışında ilk önce şuna ihtiyacınız var, o da fikir. Yani bir şeyi yapmak için bir şeyi düşünmeniz lazım. Önemli olan fikirlerin arkasında ısrarla durmanız gerekir. Hazır olacaksınız, bir fırsat elinize geçtiği zaman, fırsatı değerlendireceksiniz. 55 saniye kuralı var. 55 saniye içerisinde karşınızdaki birine öyle basit anlatın ki çünkü basit anlatıldığı zaman bazı şeyler çok başarılı olma imkanı daha fazladır."

Doğuş Holding'in kurucusu ve babası Ayhan Şahenk'in sözlerinden örnekler veren Şahenk, "Önerim, yaptıklarınızla yetinmeyin, hiçbir konuda moralinizi bozmayın, sorunlarla uğraşmayı zevkli hobiler ve yarışmalar haline getirin. Asla yapmak istediklerinizden, kafanıza yerleştirdiklerinizden vazgeçmeyin. Mantık ve düşünce sınavını kazanan her tasarımınız, zaman ölçeğinde bir gün mutlaka gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Şahenk, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Üyesi - Medya Gurubu Başkanı Erman Yerdelen ve Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ile öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programdan sonra, öğrencilere fakülte bahçesinde köfte ve et döner ikram edildi.

Ferit Şahenk ve beraberindekiler, program öncesinde Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Şahenk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement