Doğuştan Yürüme Engelini Yüzerek Aştı - Son Dakika
Güncel

Doğuştan Yürüme Engelini Yüzerek Aştı

Giresun'da doğuştan yürüme engelli olan 7 yaşındaki Turgay Aslan Yaraman, havuzda yüzerek 8 ay gibi bir sürede yürümeye başladı.

01.12.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun’da doğuştan yürüme engelli Turgay Aslan Yaraman, elleri üzerinde yürüyerek geldiği yüzme havuzunda ayakları üzerinde yürümeye başladığı gibi birde müsabakalarda dereceye girmeyi başardı.

Giresun’da doğuştan sindaktili hastalığı bulunan ve yürüme engeli olan henüz 7 yaşındaki Turgay Aslan Yaraman’un annesi Figen Yaraman, çareyi havuzda bulduklarını söyledi.

Anne Yaraman, “Çocuğumun doğuştan gelen engeli nedeniyle bir çok ameliyatlar gerçekleştirildi. 7 yılda 8 ameliyata girdi bir çok tedavi yöntemleri uygulandı. Ancak istediğimiz mutluluğu bulamadık. Tavsiye üzerine yüzmeye başlayan oğlumuz birkaç ay içerisinde beklemediğimiz kadar sağlığına kavuştuğunu gözlemledik. Havuza elleri üzerinde gelen oğlumuzun bugün ayakları üzerinde yürüyor olması suyun ve yüzmenin bir mucizesidir.Bu konuda yüzme hocası Ali Şahin’in yönlendirmesi özel ilgi göstermesi çocuğumuzun sağlığına kavuşmasında çok büyük etkisi bulunmaktadır" dedi.

Yüzme Antrenörü Ali Şahin ise, “ Turgut Aslan Yaraman, doğuştan bacakları perdeli doğuyor. 7 yılda 7-8 tane çok büyük ameliyat geçiriyor. Geçen sene ellerinin üzerinde yürüyerek bize geldi. Önce yüzmeyi öğrendi, sonra tutunarak ayağa kalkmaya başladı. Havuzda bacaklarını güçlendirici egzersizler yaptırdık. Ailesi ve kendisi yılmadı, inanılmaz bir gayret gösterdi ve 3 ay sonra Aslan’ım yürümeye başladı" şeklinde konuştu.

Turgay Aslan Yaraman’ın yüzerek engelleri aştığı gibi yüzme müsabakalarında da dereceye girdiğini belirten Antrenör Şahin; “Aslan, Amatör Spor Haftası Etkinliklerinde 50 metre serbest ve 50 metre sırtüstünde yarışmalara katıldı. 50 metre sırtüstünde 4. olarak hepimizin gururu oldu. Aslan’ı Engelli Sporcular Türkiye Şampiyonası’na hazırlıyoruz. Aslan ile hepimiz büyük gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüzmenin bir çok sağlık alanında faydalı olduğuna da dikkat çeken Antrenör Şahin, “Aslan bunun en büyük örneğidir. Fiziksel bel kamburluğu gibi şekilsel bozukluklarda da yüzmek çok faydalı bir spordur” dedi.

Artık top oynayıp yürüye bildiği için mutlu olduğunu dile getiren Turgay Aslan Yaraman ise, “Yürüyemediğim zamanlarda en çok top oynamayı istiyordum. Yürümeye başladıktan sonra abim top oynamasını öğretti. Abimle birlikte hali sahalarına, okul bahçelerine gidip top oynayabiliyorum.Havuza gelirken ellerimin üzerinde gelmiştim. Şimdi yürüyebiliyorum.Yüzmeyi de çok seviyorum. Artık çok daha mutluyum" diye konuştu.  

Doğuştan Yürüme Engelini Yüzerek Aştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğuştan Yürüme Engelini Yüzerek Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement