Doha Büyükelçisi Göksu: "Türkiye ve Katar bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği yapıyor" - Son Dakika
Güncel

Doha Büyükelçisi Göksu: "Türkiye ve Katar bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği yapıyor"

Doha Büyükelçisi Göksu: "Türkiye ve Katar bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği yapıyor"

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Türkiye ile Katar'ın bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği içerisinde olduğunu belirtti.

22.02.2021 19:39  Güncelleme: 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Türkiye ile Katar'ın bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği içerisinde olduğunu belirtti.

Göksu, Aljazeera Mubashir televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye'nin başta Katar olmak üzere diğer ülkelerle ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin bölgedeki barış, güvenlik ve istikrar için çok önemli olduğunu söyleyen Göksu, "İki ülke arasındaki ilişki, adaletin yanında yer alma, karşılıklı saygı ve diğerlerinin işlerine karışmama üzerine kurulu." ifadelerini kullandı.

Göksu, "Türkiye ve Katar bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği yapıyor." dedi.

Katar ile Türkiye arasındaki ilişki "stratejik ve mükemmel"

İki ülkenin, aralarındaki iş birliğini arttırmak ve istişarelere devam etmek için çalıştığına dikkati çeken Göksu, Katar ile Türkiye arasındaki ilişkiyi "stratejik ve mükemmel" şeklinde nitelendirdi.

Göksu, ister Libya'da ister Afganistan'da ya da Washington ile Tahran arasındaki diyaloğun ilerlemesinde olsun bölgesel ve uluslararası krizlerin diplomatik yollarla çözülmesi için sarf edilen tüm çabaların desteklenmesi konusunda Doha ile Ankara'nın üstlendiği rollerin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ifade etti.

Büyükelçi, Türkiye'nin her zaman "Körfez ülkelerinin güvenliğinin, kendi kolektif güvenlik sisteminin ve Orta Doğu'daki komşularının güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu" vurguladığına işaret etti.

Suudi Arabistan ve Mısır

Türkiye'nin diğer ülkelerle ilişkilerine de değinen Göksu, Ankara ile Riyad arasında iyi ilişkilerin olmasını temenni ettiğini söyledi.

Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda da iyimser olduğunu dile getiren Göksu, siyasi düzeydeki sorunlara rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve yatırımların devam ettiğini aktardı.

Türkiye, Libya'da kalıcı istikrara tanık olmak istiyor

Göksu ayrıca Türkiye'nin Libya'da herhangi bir arzusu ya da hırsı bulunmadığını, tek isteğinin tarihi bağlar ve komşuluk ilişkileriyle bağlandığı bu ülkede kalıcı istikrara tanıklık etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Trablus'a uluslararası tanınırlığa sahip meşru hükümetin daveti üzerine gittiğini anımsatan Göksu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Libya ile ilişkisi güçlü ve kalıcıdır; isimlere bağlı değildir ve ülkedeki siyasi liderlerin değişiminden etkilenmez."

Göksu, Türkiye'nin uluslararası alanda kabul görmüş Libya hükümeti ile bir güvenlik anlaşmasıyla bağlı olduğunu ve Ankara'nın Halife Hafter'in darbeci milislerinin Nisan 2019'da başkent Trablus'un kontrolünü ele geçirme girişiminin engellenmesine katkıda bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin mültecilere yaklaşımı

Göksu son olarak Türkiye'nin mültecilerden yüz çevirebileceğine ilişkin söylemlerde bulunanların bu ülkenin tarihini bilmediğini ifade etti.

Türkiye'nin tarih boyunca mültecilere hatta Avrupa'dan gelenlere bile kapılarını samimi şekilde açmasıyla tanınan bir ülke olduğunu vurgulayan Göksu, şöyle konuştu:

"Mültecileri yarı yolda bırakmayacağız. Yardıma ihtiyaçları olduğu müddetçe onların yanlarında olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doha Büyükelçisi Göksu: 'Türkiye ve Katar bölgedeki sorunların çözümü için iş birliği yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını duyurdu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.


Advertisement