Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı - Son Dakika
Güncel

Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı

Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde özel hastanede Ortopedi Uzmanı Dr.

01.03.2013 17:12  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde özel hastanede Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay'ın safra kesesinden 200 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz, ilk defa bu büyüklükte tek parça halinde safra kesesi taşına rastladığını söyledi.

Tatvan Özel Can Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Savaş Tunay'ın ağırıları artınca, aynı hastanede görev yapan arkadaşı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Deniz tarafından muayene edildi. Kontrollerde Dr. Tunay'ın safra kesesinde taş olduğu belirlendi ve ameliyata karar verildi. Yaklaşık 1.5 saat süren kapalı ameliyatın sonunda Dr. Tunay'ın safra kesinesinden 5 santimetre çapında ve 200 gram ağırlığındaki taş, tek parça halinde çıkarıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz, bu tür ameliyatların rutin yapıldığını ancak ilk defa bu büyüklükte tek parça halinde safra kesesi taşına rastladığını söyledi. Op. Dr. Deniz, Bu kadar büyüklükte bir taşı kapalı ameliyatla almak çok zordur. Şartların ve ekibin hazır olması nedeniyle ameliyatı başarılı bir şekilde yaptık. Ameliyat sonrasında safra kesesinde portakal büyüklüğündeki taşı tek parça halinde üstelik kapalı ameliyatla aldık. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bir süre dinlendikten sonra tekrar normal yaşantısına devam edebilir dedi.

Yaklaşık 10 yıla yakın bir süredir safra kesesiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını anlatan Ortopedi Uzmanı Dr. Tunay ise safra kesesiyle ilgili sıkıntılarının artması nedeniyle ameliyat olmaya karar verdiğini belirterek, Aynı hastanede görev yaptığım meslektaşımdan ameliyatla ilgili yardım talep ettim. Kendisi de sağ olsun benimle çok ilgilendi ve başarılı bir ameliyatla safra kesemde oluşan tek parça taşı kapalı ameliyat yöntemiyle aldı. Bu büyüklükte bir taşın çıkması beni de şaşırttı ama sağlık durumum iyi. Ayrıca ameliyatıma giren meslektaşım ve ekibine çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktorun Safra Kesesinden 200 Gramlık Taş Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement