Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı - Son Dakika
3.Sayfa

Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşayan emekli savcı ile bir haftadır telefon ile görüşen dolandırıcılar, adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini belirterek 380 bin lira dolandırdı.

25.09.2020 13:51  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşayan emekli savcı ile bir haftadır telefon ile görüşen dolandırıcılar, adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini belirterek 380 bin lira dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan emekli savcı G.M.'nin polise yaptığı ihbardan 2 saat sonra şüpheli, Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe otogarında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Datça'da yaşayan ve bir süre önce emekli olan savcı G.M.'yi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişiler, savcının isminin bir FETÖ soruşturmasına karıştığını, devam eden operasyon için kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

KENDİSİNE SÖYLENEN BULUŞMA ALANINA GİTTTİ

Yaklaşık 1 hafta boyunca emekli savcıyı telefonla arayan dolandırıcılar, savcıyı ikna ederek bankada bulunan parasını çekmesini ve Datça'da kendisine yönlendirecekleri kişiye teslim etmesini istedi. Bankaya giden emekli savcı hesabında bulunan 380 bin lirayı çekerek, dolandırıcıların buluşma noktası olarak belirlediği bölgeye gitti. Bir süre aracında bekleyen savcı yanına gelen ve kendisini polis olarak tanıtan kişiye içinde 380 bin lira bulunan parayı teslim etti.

Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı

EŞİ DOLANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ

Bankadan çektiği parayı dolandırıcılara teslim ettikten sonra evine gelen emekli savcı yaşadıklarını eşine anlattı. Eşinin dolandırıldığını söylemesi üzerine akşam saatlerinde emekli savcı durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Grup Amirliği ekipleri, Datça'dan çıkan ticari taksileri takip altına aldı. İl merkezi olan Menteşe ilçesinde bulunan otogarda önlem alan ekipler emekli savcının verdiği eşkale uyan şüpheliyi tespit etti. Otogardan Şanlıurfa'ya gitmek için bilet alan şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından para dolu çanta ile gözaltına alındı.

DOLANDIRICILIKTAN SABIKASI VAR

Emekli savcıdan parayı aldıktan sonra 2 saat gibi kısa sürede yakalanan ve isminin A.U. olduğu öğrenilen şüphelinin 4 ayrı dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheli Datça Adliyesi'ne götürüldü. Bu arada şüpheli ile birlikte çanta içerisinde ele geçirilen 380 bin liranın emekli savcıya teslim edildiği öğrenildi.

Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı

DOLANDIRICI PARALARI KOYMAK İÇİN ÇANTA ALDI

A.U. isimli şüpheli emekli savcının bankadan çektiği parayı koymak için Datça'daki bir çanta satan işyerinde çanta satın alırken güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Şüpheli A.U.'nun tanınmamak için siyah şapka ve maske ile yüzünü kapattığı, çantayı aldıktan sonra koşar adımlarla hızlıca dükkandan çıktığı o anlar işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı
Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Dolandırıcılar emekli savcıyı 380 bin TL dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • şüpeli: savcıyı anladık safmış .. arkadaş bu adam savcının telefonunu ve parasının olduğunu nereden biliyor ... bankadanmı acaba 24 0 Yanıtla
  • Abüzer : şu tipler savcıyı bile kandırıyor ya helal olsun 10 1 Yanıtla
  • HASAN: 4 AYRI SUÇTAN SABIKASI VARMIŞ BUNUNLA 5 OLDU HAPİSTE BESLEYİN TEKRAR SALIN ALTINCI SUÇU İŞLESİN BEKLEYİN GÖRÜN 10 0 Yanıtla
  • yorumcu: Sen nasıl savcısın şu ulkede yasayı yurutenlerin durumu buysa ooooo 10 0 Yanıtla tunç06: KESİN KORKUSU VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYRUM.. 0 0
  • nihat: kameralar çok işe yarıyor çabuk çözüm oluyor 5 0 Yanıtla
  • elif: banka calisanlari bunlara bilgi sizdiriyor... 4 1 Yanıtla
  • haso : SAVCI BU İŞE BULAŞIRSA VAY GARİBANIN HALİNE 0 0 Yanıtla
  • urfa ve dört sabıka kaydı: yahu hep aynı adamlar urfada, meslek edinmişler, cezai mueyyide yok ki. dört tane sabıka kaydı var dolandırıcılıktan, kırka çıkmasını bekliyorlar herhalde. 0 0 Yanıtla
  • suat doğan: bu savcı nasıl o meslekten emekli olmuş yuh be 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    17:09 Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Taşköprü ilçesi Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı
    17:08 Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı
    17:05 Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, R.A. isimli kişi bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.C. isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı. A.C., mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı
    17:05 Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı

    Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen B.T.'yi gözaltına aldı. B.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti
    16:51 Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kavaklı Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde Muzaffer E'ye tabancayla ateş eden O.Ç., polis tarafından yakalandı. Yaralanan Muzaffer E, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Ramazan Hoca'nın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı: Katil zanlısına müebbet hapis talebi
    16:43 Ramazan Hoca'nın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı: Katil zanlısına müebbet hapis talebi

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cerrahpaşa Mahallesi'nde çay ocağı işleten Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. İddianamede, sanık Erkan Baykut'un 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.


Advertisement