Dolandırıcılık Şebekesi İkinci İşinde Yakayı Ele Verdi...dolandırıcılar Kamerada - Son Dakika
3.Sayfa

Dolandırıcılık Şebekesi İkinci İşinde Yakayı Ele Verdi...dolandırıcılar Kamerada

Dolandırıcılık şebekesi ikinci işinde yakayı ele verdi.

22.11.2017 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolandırıcılık şebekesi ikinci işinde yakayı ele verdi...Dolandırıcılar kamerada

Diyarbakır polisi lüks arabaları sahte kimlik ve ruhsatla satan dolandırıcılık şebekesine darbe vurdu

DİYARBAKIR - Şanlıurfa'dan kapora vererek aldıkları ya da kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek satan dolandırıcılık şebekesi, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda ikinci işinde yakayı ele verdi. Olayla ilgili 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, aralarında bir eski noterin de bulunduğu ve Şanlıurfa'daki oto galerilerden satın alma vaadiyle kaporasını vererek aldıkları veya kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek noterde satışını yapan dolandırıcılık şebekesi, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yaptığı titiz çalışması sonucunda, ikinci işlerinde yakayı ele verdi.

Aralarında eski noter de var

Şebeke üyeleri ilk işlerinde gittikleri oto galeride gözlerine kestirdikleri bir lüks aracı satın alma vaadiyle kaporasını vererek galericinin güvenini kazandı. Daha sonra da parayı tamamlamak için birkaç gün süre isteyen dolandırıcılar, aracı alıp Diyarbakır'a getirerek sahte kimlik ve ruhsat hazırladı. Daha sonra bu tür satış işlemlerinin açığını bilen ve noter işlemlerini ayarlayan eski noter M.B.'den aldıkları bilgiler doğrultusunda sahte evraklarla aracı bir başkasına sattı. Gelen ihbar üzerine Yankesicilik ve Büro Amirliği ekipleri şahısları izlemeye aldı. Yapılan titiz çalışma sonucunda dolandırıcılar yine aynı yöntemle araç satışı yaparken suçüstü yakalandı. Yakalanan şüphelilerden F.Ç., M.Y., M.G. ve B.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Aracı kiralayan İ.K. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, S.Ç. ile M.B. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Konuyla ilgili 1 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

Dolandırıcılık Şebekesi İkinci İşinde Yakayı Ele Verdi...dolandırıcılar Kamerada
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Dolandırıcılık Şebekesi İkinci İşinde Yakayı Ele Verdi...dolandırıcılar Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'da Jandarma Operasyonu: 12 Kişi Tutuklandı
    10:28 Van'da Jandarma Operasyonu: 12 Kişi Tutuklandı

    Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda bin 644 devriye icra edildiği ve 66 bin 836 şahıs ile 62 bin 123 aracın kontrol edildiği belirtildi. Yapılan kontrollerde dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma gibi suçlardan aranan toplam 45 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 12'si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Balıkesir'de motosiklet sürücüsü otomobille çarpıştı, yaralandı
    10:23 Balıkesir'de motosiklet sürücüsü otomobille çarpıştı, yaralandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hürriyet Caddesi'nde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü otomobille çarpışarak yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi
    10:22 Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, Süleymanpaşa ilçesinde yapılan aramalarda 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı
    10:15 Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı

    Erzurum'da bir araya gelme kültürünü geliştirmek, ortak aklı şehir ve halkın yararına çalıştırmak ve istişare kültürüne katkı sağlamak için kurulan 'İrfan Meclisi', EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum konusunu ele aldığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:11 İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye, Çekmeköy ve Esenler'deki otomobillerden hırsızlık yapıldığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve Esenler'de yakalandılar. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

  • Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    10:09 Elazığ'da Pikapın Otomobile Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Elazığ'ın Bosna Hersek Bulvarı'nda meydana gelen kazada, bir pikap sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken otomobil sürücüsü sıkıştı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma Operasyonunda 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:07 Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma Operasyonunda 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, tefecilik ve nitelikli yağma suçlarıyla ilgili 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir tabanca, bir pompalı tüfek, mermiler ve diğer suç unsurları ele geçirildi.

  • Sakarya'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    10:06 Sakarya'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Sakarya'nın Karasu ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda jandarma ekipleri tarafından 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 675 gram sentetik uyuşturucu, 50 mililitre sıvı amfetamin, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet cep telefonu, 2 bin 305 dolar ve 26 bin 970 lira ele geçirildi.

  • Mersin'de silah kaçakçılığı operasyonu: Zanlı gözaltına alındı
    10:05 Mersin'de silah kaçakçılığı operasyonu: Zanlı gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, evinde ruhsatsız tabanca ve 3 tüfek ele geçirilen zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, silah kaçakçılığıyla uğraşan şüphelinin müşteri arayışında olduğunu tespit etti. Zanlının ikametine düzenlenen operasyonda, ruhsatsız tabanca ve 3 tüfek ile birlikte 70 fişek ve 150 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmaya teslim edildi.


Advertisement