Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Sinop'ta, telefonla arayarak kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba 1450 TL yatıran O.S., otomatik para çekme makinesi (ATM) önünde durumundan şüphelenilen polislerin devreye girmesiyle dolandırılmaktan kurtuldu.

08.02.2013 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta, telefonla arayarak kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba 1450 TL yatıran O.S., otomatik para çekme makinesi (ATM) önünde durumundan şüphelenilen polislerin devreye girmesiyle dolandırılmaktan kurtuldu. Hesaba yatırılan para, dolandırıcılar çekmeden bloke edildi.

Sinop'ta oturan O.S.'ye ait ev telefonunu arayarak kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, evde bulunan eşine, "O.S.'nin evi mi?" diye sordu. O.S.'nin evde olmadığını öğrenen dolandırıcılar, eşinden O.S.'nin cep telefon numarasını, kredi kartı kullanıp kullanmadığını ve hangi bankalarda hesabının olduğunu öğrendikten sonra telefonu kapattı. Ardından O.S.'yi cep telefonundan arayan ve kendini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, "Sizinle Savcımız Mustafa Bey görüşecek, ayrılmayın" dedikten sonra kendini 'Savcı Mustafa', diye tanıtan kişiyle görüşmeye başladı. Bir dolandırıcılık çetesinin peşinde olduklarını ve bu çetenin hesabından yurt dışına para havalesi gerçekleştirdiğini söyleyen sahte savcı, O.S.'ye bankaya gitmesi gerektiğini, kendisini MOBESE kameralarından da takip edeceklerini, hesap hareketliyle çete üyelerini para havale edecekleri sırada yakalamak istediklerini, bunun için ATM'den para havale etmesi gerektiğini söyledi.

Kendini savcı olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba ATM'den 1450 TL havale eden O.S.'nin ATM önündeki telaşlı hareketleri o sırada olay yerinden geçen İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timlerinin dikkatini çekti. O.S.'nin dolandırılmış olabileceğini düşünen güven timleri polis tanıtım kartlarını göstererek, O.S.'ye, telefonla görüştüğü kişiyi tanıyıp tanımadığını sordu. Tanımadığını ancak telefondaki kişinin kendisini savcı olarak tanıttığını, vermiş olduğu hesaba havale yaptığını söylemesi üzerine güven timleri tarafından olaya müdahale edildi. Daha sonra 1450 TL, dolandırıcılar tarafından çekilmeden bloke edildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan 2012 yılı içerisinde Sinop il Mmniyet Müdürlüğü güven timleri tarafından, yerinde ve zamanında yapılan müdahaleler sonucunda toplamda 56 vatandaşın yaklaşık 285 bin TL tutarında transfer yapmalarının engellendiği öğrenildi.

DHA(MS/SS) (FOTOGRAFLI) - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement