Dolar Yeni Haftaya Hareketli Başladı! İşte Son Durum - Son Dakika
Güncel

Dolar Yeni Haftaya Hareketli Başladı! İşte Son Durum

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla 5,82 seviyesinden alıcı buluyor.

22.04.2019 09:40  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta yükseliş eğiliminde hareket eden ve en yüksek 5,83'ü gören dolar/TL, haftayı önceki kapanışa göre yüzde 0,19 değer kazancıyla 5,81'den tamamladı. Dolar/TL, yükseliş eğilimini bugüne de taşıyarak saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 5,82 seviyesinden işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 6,55'ten, sterlin/TL yüzde 0,2 yükselişle 7,57'den alıcı buluyor. Analistler, bugün Hazine'nin düzenleyeceği ihaleler ve tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirterek, perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının yatırımcıların odağında yer aldığını vurguladı.

'DOLARDA 5,84 SEVİYESİ DİRENÇ KONUMUNDA'

ABD'de yer alan haberlerin ardından artan petrol fiyatlarının Türk lirası varlıklar üzerinde baskıya neden olduğuna değinen analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,84 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

GÖZLER ABD'DE

ABD basınındaki haberlere göre, bugün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 2 Mayıs'ta İran'a uygulanan yaptırımlardan muaf tuttuğu 8 ülke için petrol ithalatı muafiyetinin kaldırılacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Analistler, ABD'nin bu hamlesinin petrol fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu ve kısa vadede bu yükselişin devam edebileceğini söyledi.

Dolar Yeni Haftaya Hareketli Başladı! İşte Son Durum
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dolar Yeni Haftaya Hareketli Başladı! İşte Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement