Piyasalar güne hareketli başladı! Dolar ve euro hızlı yükseliyor - Son Dakika
Ekonomi

Piyasalar güne hareketli başladı! Dolar ve euro hızlı yükseliyor

Dün günü 8,18'den tamamlayan dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 8,34 seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda sterlin 11,64'ten, euro ise son bir ayın en yüksek seviyesi olan 10,08'i görmesinin ardından şu sıralar 10,05'ten alıcı buluyor.

22.04.2021 10:23  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün en düşük 8,1024 ve en yüksek 8,2059 seviyelerini gören dolar/TL, günü de önceki kapanışın yüzde 0,9 üzerinde 8,1897'den tamamladı. Dolar/TL, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 1,8 artışla 8,3380'den işlem görüyor.

EURO SON BİR AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Aynı dakikalarda sterlin/TL yüzde 1,9 değer kazancıyla 11,6400'ten satılırken, euro/TL bir ayın en yüksek seviyesi olan 10,0816'yı görmesinin ardından yüzde 1,9 yükselişle 10,0560'tan alıcı buluyor. Dolar endeksi, 31 Mart'ta başlayan düşüş serisine salı günü son vermesinin ardından dün yine düşüş kaydederken, bugün de 91,0-91,2 dar bandında hareket ediyor. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 1,2045 seviyesinde alıcılı buluyor.

PİYASALAR HABER AKIŞINA ODAKLANDI

Analistler, artan yeni tip koronavirüs vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirlerin yanı sıra Ukrayna'daki gelişmeler ve ABD- Rusya geriliminin Türk lirası varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, ABD, Rusya ve Ukrayna'dan gelebilecek açıklamaların da yatırımcıların odağında olacağını bildirdi.

Piyasalar güne hareketli başladı! Dolar ve euro hızlı yükseliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Piyasalar güne hareketli başladı! Dolar ve euro hızlı yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Ekonomist : Haziranda dolar 10 TL ve sabitleyecekler.serbest kurdan sabit kura geçecekler dolar alım satımı engellenecek yüzde 10 vergi koyacaklar. 9 3 Yanıtla yavuz: öyle birşey yok kamil uydurma 1 1 abdül: TR sabit kura geçemez imkansız. 0 0
  • sözde : ekonomi ucuyor 9 2 Yanıtla Black : Allah var. Seçimde söylediler uçacaz diye uçuruyorlar daha ne yapsınlar nankörler : )))) 0 0
  • Uğur: Böyle giderse daha da yukselecek gibi herşeyin fiyatı her geçen gün artıyor 8 1 Yanıtla
  • Ss: Bakanları değiştir durmadan dolar yükselt elindeki dolarları sat bu kadar basit 6 3 Yanıtla
  • Emre: Eyvaahhh yağa zam kapıda bi koşu gidip 100 lira olmadan topluyum piyasadan :) yoksa 100 , 110 liraya alacaz bu gidişle.. 3 3 Yanıtla
  • mayk: döviz aynı. tl düşüyor ;) 0 0 Yanıtla
  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement