Dolmabahçe'de Polise Bombalı-Silahlı Saldırı! İki Saldırgan Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dolmabahçe'de Polise Bombalı-Silahlı Saldırı! İki Saldırgan Yakalandı

Dolmabahçe Sarayı girişindeki nöbetçi kulübesine ses bombası atıldı, ardından da ateş açıldı. Saldırgan 2 kişi kısa süre sonra yakalandı.

19.08.2015 14:53  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolmabahçe sarayı Saltananat kapısında nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren 2 terörist kaçarken yakalandı.

EL BOMBASI ATTILAR PATLAMADI, SİLAHLARIN TETİKLERİNE BASTILAR

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırı şöyle gerçekleşti. Otomatik silah, tabanca ve 3 el bombası taşıyan 2 saldırgan önce nöbet kulübesine doğru el bombası attı ancak bu bomba patlamadı. Bunun üzerine saldırganlar polis kulübesine silahla ateş açtı.

POLİSLER KARŞILIK VERDİ

Nöbet kulübesinde bulunan polisler açılan ateşe karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından 2 şüpheli Gümüşsuyu Caddesi istikametine kaçmaya başladı.


(İşte o saldırgan)

KAÇAMADILAR

Alman Konsolosluğu yakınlarında önlem alan motosikletli yunus timleri ve ilçe polis ekipleri kaçan saldırganları yakaladı. Polis ekipleri yapığı incelemede şüphelilerin üzerinden 1 tabanca, 1 otomatik tüfek, 2 el bombası ve 2 kutu mermi ile boş şarjörler ele geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.


(İşte saldırgandan çıkan bomba ve silahlar)

AK PARTİ'YE SALDIRIDAN ARANIYORLAR

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlenen 2 saldırganın, 8 Ağustos'ta AK Parti İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişiler olduğunun bilindiği öğrenildi.

ELİF SULTAN KALSEN'İN KULLANDIĞI OTOMATİK SİLAH

Öte yandan saldırganlardaki otomatik silahın Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda öldürülen Elif Sultan Kalsen'in Taksim saldırısında kullandığı silah olduğu ileri sürüldü. Rus üretimi el bombalarının da yine Emniyet Müdürlüğü saldırısında kullanılanlarla aynı türden olduğu belirtildi

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, Dolmabahçe'deki silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Valilik açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:
"19.08.2015 Çarşamba Günü saat 14: 30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.


Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir.

Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır.

Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir."

GÖRGÜ TANIKLARI: PATLAMA ÇOK ŞİDDETLİYDİ

Gördü tanıkları, "Buradan yürüyerek geçerken patlama oldu, biz kaçmaya başladık. Daha sonra silah sesleri duyduk. Patlama çok şiddetliydi. Büyük panik yaşadık" dedi.

Dolmabahçe\'de Polise Bombalı-Silahlı Saldırı! İki Saldırgan Yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolmabahçe'de Polise Bombalı-Silahlı Saldırı! İki Saldırgan Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • cevher: Allahi severseniz bunlar bu isi yaptilarsa lütfen hemen öldürün yoksa bitmezler.yeter devletinin insanini öldürene demokrasi kurallari uygulanmaz.lütfen istanbulun bir kösesinde onlari yok edin. 174 0 Yanıtla
  • MELTEM: Askerime polisime vur emri gelsin yakalanan pislik vatan hainleride idam edilsin 112 11 Yanıtla
  • malafta: bunlar ülküçüymüş 8 87 Yanıtla
  • of / trabzon t.c: Bu artık techirin yolunu açıyor. Gündüz kahvede vs. tavla oynayan terörist, gece çıkıp bomba yerleştiriyor, eylem yapıyor. Sonuçta bütün Kürt kökenlilerin Kuzey Irak ve Suriyeye gönderilmesi gündeme gelecek. Türk vatandaşı olan Kürtler- bu yol bellidir, böyle bitmesin. Böyle olsun istemiyorsanız, içinizdeki teröristlerin maddi kaynaklarını kesip, yurt dışına itmek size bağlı. Yoksa kötü bitecek bu işin sonu sizler için. Benden söylemesi. Sonra çok canınız yanar iş işten geçtikten sonra 67 3 Yanıtla
  • zaza63: Bunlari yasatanlara koyim.bunlari oldurun.ha 63 6 Yanıtla
  • Âaaaa: Öldürün yakalamayn çatışmada öldü deyin bide bunları beslicez 61 6 Yanıtla
  • Way Ak: Abi ne kader basi bos haywan var memlekette 51 14 Yanıtla
  • Way Ak: Tiplere bak hayvanat bahcesine koysan hayvanlar kacar 56 6 Yanıtla
  • vatandaş: pkk nın öz kardeşi dhkpc nin işidir diye tahmin ediyorum. Kemal ve vekilleri gider şimdi alınlarından öpmeye , mahkemelerinde destek olmaya yanlarında da cumhuriyet yazarları ile beraber... 42 13 Yanıtla
  • Way Ak: It oglu itler 40 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.


Advertisement