Dolmuş Şoförü Aracında Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti - Son Dakika
Yaşam

Dolmuş Şoförü Aracında Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti

Dolmuş Şoförü Aracında Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti

Adana’da şoförlük yapan Tuncay Erdoğdu, Kahramanmaraş’tan akraba ziyaretine gelen Yusuf Altun’un dolmuşta düşürdüğü içi para dolu cüzdanı, kendisine teslim etti.

29.12.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da şoförlük yapan Tuncay Erdoğdu, Kahramanmaraş'tan akraba ziyaretine gelen Yusuf Altun'un dolmuşta düşürdüğü içi para dolu cüzdanı, kendisine teslim etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde oturan 65 yaşındaki 3 çocuk babası çiftçi Yusuf Altun, devletin verdiği mısır destekleme parasını aldıktan sonra, akraba ziyareti için Adana'ya geldi. Merkez Çukurova ilçesinde oturan akrabalarını ziyaret eden Yusuf Altun, bugün sabah çarşıya çıkmak için dolmuşa bindi. Çalan telefonunu almak için elini cebine atan Yusuf Altun, cüzdanını da koltuğa düşürdü.

Cüzdanını düşürdüğünü fark etmeyen Altun, dolmuştan indikten sonra, araca binen bir başka müşteri, sürücü koltuğunun arkasına düşen cüzdanı görünce, şoför Tuncay Erdoğdu'ya "Bu cüzdan sizin mi" diye sordu. Erdoğan da, "Hayır benim değil" diyerek, cüzdanı alıp, içindeki paraları saydıktan sonra, İtimat Koop. Başkanı Sabri Doğan'ı arayarak bilgi verdi.

Cüzdanı düşürdüğünden saatler sonra haberi olan Yusuf Altun, içerisinde kimliği ve 2 bin 800 lira parası bulunan cüzdanına kavuşurken, "Allah sizlerden razı olsun. Bu zamanda böyle dürüst insanlara rastlamak çok zor. Ben ümidimi kesmiştim. Ama bugüne kadar emeğine haram lokma katmamış bu kulu, Yüce Yaradan sevindirdi. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Yusuf Altun'un ısrarla teklif ettiği 200 lirayı geri çeviren şoför Tuncay Erdoğdu da "Allah'a şükürler olsun, bizim kazancımız bize yetiyor. Yaptığımız tamamen Allah rızası içindir. Yusuf abiyi sevindirdiysek ne mutlu bize. Bizim haramda gözümüz yok çok şükür. Ben daha önce de aracımda, içerisinde 4 bin 500 lira olan cüzdan buldum. Yine sahibine teslim ettim" diye konuştu.

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ise dolmuş şoförü Tuncay Erdoğdu'yu dürüst ve örnek davranışından dolayı kutladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Dolmuş Şoförü Aracında Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement