Domaniç İlçe Müftülüğü'nde İlk Resmi Nikah - Son Dakika
Güncel

Domaniç İlçe Müftülüğü'nde İlk Resmi Nikah

Domaniç İlçe Müftülüğü\'nde İlk Resmi Nikah

Müftülere TBMM’den çıkan yasayla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Domaniç İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, ilk kez bir çifti nikahını kıydı.

11.05.2018 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müftülere TBMM'den çıkan yasayla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Domaniç İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, ilk kez bir çifti nikahını kıydı.

Domaniç İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, Ayşe Türk ve Turgay Öner çiftinin nikahını kıydı.

Çiftlere evlilikle ilgili tavsiyelerde bulunan ve dua eden Müftü Akpınar, evlilik cüzdanını çifte teslim etti.

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiğini anımsatarak, Domaniç'te ilk uygulamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Müftü Akpınar, burada yaptığı konuşmasında, "Toplumun temelini oluşturan aile kurumuna adım atmış bulunmaktasınız. Bu adım sizlere bir takım sorumlulukları da yüklemekte. Öncelikle karı-koca olarak birbirinize karşı hak ve sorumluluklarınıza riayet etmelisiniz. Birbirinizi incitecek söz ve kaba davranışlardan, yanlışlıklardan kaçınmalısınız" dedi.

Çiftler için şahitlik yapan damadın vatani görevini yapmakta olan abisi Asteğmen İlyas Öner, evlilikte en önemli şeyin fedakarlık olduğuna vurgu yaptı.

Nikah töreni, katılımcıların gelin ve damada mutluluk dilemesiyle sona erdi.(TY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Domaniç İlçe Müftülüğü'nde İlk Resmi Nikah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement