Domaniç'ten Teslim Alınan Sancak ve Toprak Vali Büyükakına Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Domaniç'ten Teslim Alınan Sancak ve Toprak Vali Büyükakına Teslim Edildi

Domaniç\'ten Teslim Alınan Sancak ve Toprak Vali Büyükakına Teslim Edildi

Bilecik Doğa Sporları Derneği üyeleri, Domaniç’ten devraldıkları sancak ve bir miktar toprağı 6 gün 5 gece sonunda Söğüt’e ulaştırarak Vali Tahir Büyükakın’a teslim etti.

09.09.2018 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Doğa Sporları Derneği üyeleri, Domaniç'ten devraldıkları sancak ve bir miktar toprağı 6 gün 5 gece sonunda Söğüt'e ulaştırarak Vali Tahir Büyükakın'a teslim etti.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen "737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" kapsamında programlar devam ediyor. Bilecik Doğa Sporları Derneği üyeleri de atalarının bıraktığı izleri takip ederek Söğüt'e ulaştı. Amaçlarının asırlar boyu ayakta kalan kültürü gelecek nesillere de aktarmak olduğunu dile getiren Bilecik Doğa Sporları Derneği Başkanı Feridun Aynur "Bu amaçla oluşturduğumuz bu etkinliğimizin adı 'Kayı Boyu Göç Yürüyüşü' Projesidir. Ertuğrul Gazi Hazretlerinin 1281 yılında ilk yayla dönüşünde başlatmış olduğu toy 737 yıldır devam eder. Ancak toyun asıl anlamı olan göç unutulmuş, bu güne kadar da göç yolu ortaya çıkartılamamıştı. Amacımız bu Domaniç'ten Söğüt'e göç yolunun tescillenerek, yürüyüşümüzle de tarihin yeniden canlandırılarak, kültür mirasımızı milli birlik ve beraberlik içinde yeniden yaşatmaktır. Sancağımızı ve bir miktar toprağımızı Domaniç'ten devralarak Osmanlı İmparatorluğu'nun tohumlarının atıldığı bu topraklarda, atalarımızın bıraktığı izleri takip ederek 6 gün 5 gece'de Söğüt'e ulaştırarak Valimiz Tahir Büyükakın'a teslim ettik" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Domaniç'ten Teslim Alınan Sancak ve Toprak Vali Büyükakına Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement