Trump: Sokakta Birini Vursam da Oy Kaybetmem - Son Dakika
Güncel

Trump: Sokakta Birini Vursam da Oy Kaybetmem

Trump: Sokakta Birini Vursam da Oy Kaybetmem

Cumhuriyetçi aday adayları arasında gün gittikçe sıyrılan Trump siyaset oyununun kurallarını nasıl yeniden yazıyor ve neden hiç utanmıyor?

06.03.2016 12:14  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünya nefesini tutmuş, emlak kralı Donald Trump'ın Amerikan başkanlığına koşmasını konuşuyor. Cumhuriyetçi aday adayları arasında gün gittikçe sıyrılan Donald Trump siyaset oyununun kurallarını nasıl yeniden yazıyor? Ve neden hiç utanmıyor?

AĞLAMAYANA MEME YOK!

Donald Trump'ın en güçlü olduğu alan medyayla kurduğu ilişki. Daha önce büyük reyting getiren bir reality show'da, 'The Apprentice'de yer alması, ona Amerikan medyasının formülünü ifşa etti: Ne kadar bağırırsan o kadar haber yaparlar! Trump da bağırdı çağırdı, ileri geri konuştu, rakiplerini küçük düşürücü, akla hayale gelmeyecek, kimi zaman küfürlü cümleler kurdu. Sonuç: Bugün Cumhuriyetçiler arasındaki en yakın rakibinden 33 kat, Hilary Clinton'dan iki kat daha fazla haber oluyor.

BEL ALTINDA BİR YARIŞ

Hiçbir başkanlık yarışında bu kadar bel altına vurulmamıştır. Bel altındaki organların bu denli sık tekrarlandığı cümleler de kurulmamıştır. Örneğin, New Hamsphire'daki bir mitingde rakiplerinden Ted Cruz'a açıktan küfretti. Seçtiği kelime kadın cinsel organının argodaki söylenişiydi. Kullandığı taktikse kalabalıktan bir kadının ettiği küfrü tekrarlamak ve kadına "böyle şey söylenir mi çok ayıp" demekti. Daha bu hafta içi bir konuşmasında da bir diğer rakibi Marco Rubio'dan gelen "Ellerin çok küçük" yorumunu "Ellerim çok küçükmüş diyorlar, yani başka bir yeri de küçük imasında bulunuyorlar; sizi temin ederim bu konuda hiçbir problem yok, garanti veriyorum!" diyerek karşıladı.

PROTESTOCULARI ÇEMBERE ALIN!

Mitingleri için bir gösteri demek yetmez. Daha çok sirki andırıyor. Çığırtkanları, dansları ve işadamının sahneye bizzat davet ettiği uçuk kaçık Donald Trump taklitleriyle her gün kapalı gişe oynayan bir sirk. Özellikle kadınlar bu mitinglere büyük rağbet gösteriyor, ayılıp bayılanlar çok. Trump'ın The Times gazetesinin Mussolinivari dediği sahneye çıkış rutini artık ezberlendi: Önce bir küçük el sallama, sonra güçlü bir gülümseme, derken alaylı bir dudak büküş ve biraz da seyircilere karşı tezahürat. Yüzündeki tatmini hissetmemek imkânsız. Bu mitinglerin bir ayırıcı özelliği de Trump karşıtı göstericilere davranış şekli. "Bir protestocu tespit ederseniz sakın ona zarar vermeyin" diye sürekli anons yapılıyor. Öneri şu: Protestocunun çevresini kuşatın ve güvenlik görevlileri gelene kadar "Trump! Trump!" diye bağırın.

MEKSİKALI DA GELMESİN MÜSLÜMAN DA!

Bir siyasi makama aday olan herhangi bir ciddi aday hiç bu kadar 'siyaseten yanlış' cümle kurmamıştır. Ya da bu kadar 'yanlış' bir insan olmamıştır! Trump'ın ne dilinin ayarı var ne de hislerinin. Tv sunucusu Megyn Kelly için: "Şimdi 'sürtük' desem yanlış olur, o yüzden demiyorum." Rakibi Rubio için: "Köpek gibi terliyor." Müslümanlar için: "ABD'ye girişleri tamamen durdurulmalı." Meksikalı göçmenler için: "[Meksika'dan] problemli insanlar gönderiyorlar. Onlar da o problemleri bize getiriyor. Uyuşturucu getiriyorlar. Suç getiriyorlar. Tecavüzcüler. Sanırım bazıları da iyi insanlar." Kendi seçmeni için: "Beşinci Cadde'nin ortasında birini vursam yine de oy kaybetmem."

LİMUZİNDE BİR ÇOCUK

Babası emlak zengini Fred Trump, çocuklarına şöyle bir şart koştu: "Öyle sadece baba parası yemek yok. Siz de çalışıp para kazanmayı öğreneceksiniz." Küçük Donald da bu tavsiyeye uydu, harçlığını çıkarmak için gazete dağıtmaya başladı. Yalnız aynı işi yapan arkadaşlarından bir farkı vardı: Gazeteleri yağmurlu havalarda limuzinle dağıtıyordu.

ÖZGÜVEN ABİDESİ

Zenginlik babadan geliyor. Ünü de özellikle seksenlerin başında ünlülere ev satarak, onlarla her fırsatta yan yana durarak yaptı. Ama Trump'ın özgüvenini esas katlayan Playgirl dergisinin 1986'da onu dünyanın en seksi erkeklerinden biri seçmesi oldu. Hem de dönemin ilahlarından Bruce Willis'in olduğu bir listede! Özgüven fena şey; insana olur olmaz şeyler söyletiyor. Örneğin Trump, 'Apprentice' programına katılan tüm kadınların kendisiyle flört ettiğini ileri sürdü.

HER GÜN SAÇ MESAİSİ

Donald Trump tam bir temizlik hastası. Bu yüzden el sıkışmaktan özellikle kaçınıyor. Hatta sırf bu konuya çare olsun diye bir el temizleyici losyon ürettirdi. Ve sattı.

Ağabeyini alkolizmden kaybettiği için içmiyor. Ama kendi adına votka ürettirdi. Rağbet görmeyen markanın üretimi 2011'de durdu.

Ne de olsa emlak işinde. 1989'da tıpkı 'Monopoly-Borsa' gibi, kendi adını taşıyan bir masa oyunu üretti. Buna da kulak asan olmadığından devamı gelmedi.

Marka haline gelen saçı için her gün çok uğraştığını kendisi de itiraf ediyor. Bu tuhaf saç biçimini elde etmek için önce öne doğru fön çekiliyor, sonra da arkaya doğru taranıyor.Utanmak onun kitabında yok. Meksika'yla ABD arasında istediği duvar eleştirilince geri adım atmak bir yana, duvara kendi isminin verilmesini önerdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Trump: Sokakta Birini Vursam da Oy Kaybetmem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • canim memleketim: bu saklaban olaki secilirse ortadogu kan golune doner..rabbim bizim gucumuz yetmez buna nemrudu beynine giren sivrisinekle kahrettigin gibi bu nursuz a da bir bela gonder yarabbi. 7 1 Yanıtla
  • PRATİK ZEKÂ ( Donizetti paşa ): İNŞALLAH SEÇİLİR VE AMERİKAN BAŞKANI OLURSUN DÜNYADAKİ KAOSA HALKINI DA ORTAK EDERSİN KAOS SADECE ORTADOĞUDA DEĞİL TÜM DÜNYAYA YAYILIR VE SONUCUNDA TÜM DÜNYAYA BARIŞ GELİR KAVGA OLMADAN BARIŞ OLMAZ DERLER. 2 0 Yanıtla
  • sur: darısı bizim ülkedeki yolsuzluk yapanların başına. ..... 2 0 Yanıtla
  • Aaaa: 300 milyonluk Amerika bilemedi deli olduğunu, siz burdan anladınız helal size ! 0 2 Yanıtla
  • Ertan Öcalan: ABD halkı kadar ahmak başka bir halk olmadığı için bu ruh hastası show manyağını seçebilir. Küfre * şaklabanlığa yalanlara salak halk zümreleri maalesef kanıyor bir şey sanıyor... Zavallı olan ABD iyece zavallı olacak. Orta Doğuyu/ Afganistanı ve İranı ayrıca Türkiyeyi de Yeşil Kuşak planı ile darmadağınık yaptı şimdi sıra kendisinde kendi kendini yiyecek pislikler!!! 2 0 Yanıtla
  • çotanak: rusyadaki jirinovski gibi, aday olamayacak 2 0 Yanıtla
  • düzce: şımarık çocuk gibi ya bu mu başkan olcak ergen 1 0 Yanıtla
  • Adamım: Medya dürüst olmaz ise o devleti çook büyük tehlike bekliyor demektir. 1 0 Yanıtla
  • türk oğlu türk: seçilsin kuzu gibi olur. şu anda şov yapıyo. 1 0 Yanıtla
  • Gercek Selcuk Sahin: Ama icten cok mutsuz,,,hani hirs sarmis,,satasmak icin yer ariyor,,kucukken basina bisey gelmis gi i 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement