Donan Çıldır Gölü Üzerindeki Şölende Nikah Kıydırdılar - Son Dakika
Güncel

Donan Çıldır Gölü Üzerindeki Şölende Nikah Kıydırdılar

ARDAHAN'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni' renkli görüntülere sahne oldu.

10.02.2018 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARDAHAN'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni' renkli görüntülere sahne oldu. Hilal Yazıcı ve Özgür Koçak çifti, göl üzerinde nikah kıydı.

Aradahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını amaçlayan 'Çıldır Kristal Göl 5'inci Uluslararası Kış Şöleni' yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapıldı.  Çıldır Belediyesi Sosyal Tesisleri mevkiinde yapılan şölene, Vali Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre il ve ilçelerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Yaklaşık 123 kilometrekare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve kışın yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde yapılan şölen, saat 10.00'da açılış konuşmaları ile başladı. Vali, Mehmet Emin Bilmez "Bu şölenimizin amacı tarihi, coğrafik ve toplumsal açıdan ilimizin sahip olduğu güzellikleri  çevremize, ülkemize ve dünyaya tanıtmak. Diğer bir amacımız adetlerimizi, örfümüzü, geleneklerimizi, ata sporlarımızı ve kültürlerimizi yeni nesillere aktarmak" dedi.

DONMUŞ GÖL ÜZERİNDE NİKAH KIYDILAR

Çıldır'da memur olan Özgür Koçak ile Hilal Yaycı ise nikahlarını donmuş göl üzerinde kıydırdı. Gelinlik ve damatlık giyen çiftin, nikah şahitliğini, Vali Mehmet Emin Bilmez ve Milletvekili Orhan Atalay yaptı. Donmuş gölün ortasına kurulan nikah masasına müzik ve alkışlar eşliğinde gelen çift hayatlarını birleştirerek 'evet' dediler. Nikah sonrası çiftlere mutluluk dileyen Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, evlenecek çiftleri Çıldır ilçesine davet etti. Azizoğlu, "Tüm evlenecek çiftleri ilçemize davet ediyorum. Gelen çiflerimize göl üstünde nikah kıyacağız. 5 günlük balayı masraflarını biz karşılayacağız. Kendilerini tüm tarihi ve turistik yerleri gezdireceğiz. Eskimo usulü balık tutacağız. Eskimo evlerinde misafir edip Gürcistan gezisine göndereceğiz" diye konuştu.

Özgür ve Hilal çifti ise "Çıldır gölü güzel ve anlamlı bir yer. Nikahımızı da burda yaptık ki bizim için daha unutulmaz olsun. Böyle bir etkinlikte yer aldığımız için nikahımız daha iyi oldu. Çok mutlu olduk" dedi.

Nikah sonrası Kırgız sporcuların sergilediği Gökbörü oyunu nefesleri kesti. At üzerinde kuzu postunu almaya çalışan atlılar zaman zaman düştüler. Ayrıca buz üstünde atlı kızak, dört nal, rahvan/yorga, cirit kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklar yarışı sırasında atlı kızaktan düşen kızak sürücüsü atların iplerini bırakmayarak kızağın arkasından sürüklenerek gitmesi izleyen tarafından korkuyla izlendi. Programda Gürcistan'dan sporcuların katıldığı yarışmalarda Kafkas halk oyunları, karda güreş, buz pateni gösterileri ile aşıklar şöleni gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Donan Çıldır Gölü Üzerindeki Şölende Nikah Kıydırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    08:51 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çıkan çadır yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çıkan çadır yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çevredeki vatandaşların 112'yi araması üzerine itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü
    08:49 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye personeli tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye personelinin ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.


Advertisement