Donanma Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Donanma Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

Donanma Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuklu, 13'ü firari 35 sanığın yargılandığı davanın duruşması başladı.

06.05.2019 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuklu, 13'ü firari 35 sanığın yargılandığı davanın duruşması başladı.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesince, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı adına avukat Halit Çokan'ın da hazır bulunduğu duruşmayı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar da takip ediyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı davayı takip etmek isteyen vatandaşlar, X-Ray cihazları ve arama noktalarından geçirilerek salona alındı.

Akredite edilen gazeteciler de kendilerine ayrılan bölümde duruşmayı takip ederken, salona, ses ve görüntü kaydı yapabilen cihazlar alınmadı.

Duruşma, cumhuriyet savcısı Bülent Elmas'ın 15 Nisan'da açıkladığı mütalaaya karşı sanıkların savunmasıyla sürüyor.

Mütalaada ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Cumhuriyet savcısı Bülent Elmas'ın açıkladığı mütalaada, tutuklu sanık eski Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve eski Harekat Komutanı Deniz Kurmay Albay O¨mer Faruk Gülbahçe'nin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında, "Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mütalaada, 5 sanığın "terör örgütüne üye olmak", bir sanığın da firari darbeci amirallerin saklanmasına yardım etmek suçundan cezalandırılmasını talep edildi.

İki sanığın, hakkındaki tüm suçlamalardan beraatine karar verilmesi istenen mütalaada, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile eski Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay'ın da aralarında bulunduğu tüm firari sanıklar ile bu dosyada yargılanan diğer 8 sanık olmak üzere 21 sanığın dosyasının, kovuşturma ve dijital inceleme işlemleri tamamlanamadığı için tefrik edilmesi talebinde bulunuldu.

İddianameden

İddianamede, firari sanıklar örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve eski Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, helikopterlere yakıt ikmali yapılması emrini verdiği gerekçesiyle "Cumhurbaşkanına suikaste yardım etmek" suçlamasıyla yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık eski Deniz Hava Ana Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma'nın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "silahla birden fazla kişiyle birlikte yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıldan 36 yıl altışar ay, diğer sanıklar hakkında da 7 yıl 6 aydan yirmi dokuzar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Donanma Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı
    11:37 Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı

    Manisa'nın Soma ilçesinde çalıştığı maden ocağında tambura sıkışarak hayatını kaybeden Halit Gürpınar, Gediz ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi. Cenaze namazına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gürpınar'ın mesai arkadaşları ile köylüler ve ailesi katıldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu
    11:36 ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu

    Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu. Haber Ödülü, 'Kızılay, deprem telaşında AHBAP'a çadır sattı' başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Gazeteci Murat Ağırel'e verildi. ÇGD Genel Yönetim Kurulu, diğer ödül alan gazetecileri ve haberleri de açıkladı.

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Araç Üst Geçidin Direğine Çarptı: 2 Yaralı
    11:35 Tekirdağ Kapaklı'da Araç Üst Geçidin Direğine Çarptı: 2 Yaralı

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği araç, üst geçidin direğine çarptı. Kazada araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve yol trafiğe açıldı.


Advertisement