Dopingli 10 Pehlivan Disiplin Kuruluna Sevk Edildi - Son Dakika
Spor

Dopingli 10 Pehlivan Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Dopingli 10 Pehlivan Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Kırkpınar ve Özel yağlı güreş organizasyonlarında yasaklı madde kullandığı iddia edilen 10 sporcu, Güreş Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

19.07.2013 16:17  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi uluslararası alanda etkilemeyen Kırkpınar ve Özel yağlı güreş organizasyonlarında yasaklı madde kullanrdığı iddia edilen 10 sporcu, Güreş Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevkedildi.

Minder dışında sadece kırkpınar yağlı güreşlerinde sporculardan doping için testler alınıyordu. Güreş Federasyonu temiz spor yapılabilmesi için tüm özel yağlı güreş organizasyonlarındanda test almaya başlayınca dopingli sporcular birer birer ortaya çıkmaya başladı. Federasyon yetkilileri dopingin mindere sıçramaması için hertürlü kontrollerin yapıldığını belirterek "Aman Minderden" uzak dursun diyerek Ata sporu güreşin her alanda temiz yapılması için mücadele edeceklerini belirtti.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan başpehlivan Süleyman Aykırı ile büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak'ın Haziran ayında yapılan Kızılcahamam ve Silivri güreşlerinde alınan numunelerde yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi.

652'inci Kırkpınar Güreşleri'nin ikinci gününde er meydanında doping şoku yaşanmış, başpehlivanlardan Serhat Gökmen ile orta boyda güreşen Özer Ay, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından alınan kararla güreşlere alınmamıştı. Daha sonra ise doping iddialar devam etmiş, başpehlivanlardan Sermest Bulut, Ali Altun, Bekir Seçim, Ahmet Serbest, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu'nun Haziran ayında alınan doping numunelerinde yasaklı maddeye rastlanmıştı.

DOPİNGLİ PEHLİVAN SAYISI 10'A ÇIKTI

Bu kez ise Kırpınar'da güreşen ve bu yıl ilk 16 başpehlivan arasına ismini yazdıran Süleyman Aykırı'nın Haziran ayında alınan doping testi sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak'ın ise 24 Haziran'da Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı öğrenildi. Kıvrak, Silivri'deki güreşlerde ikinci olmuştu.

Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edilen sporcuların 2'şer yıl men cezası alması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dopingli 10 Pehlivan Disiplin Kuruluna Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement