Dopingli Çıkan Gamze Bulut'un Madalyası Alındı - Son Dakika
Spor

Dopingli Çıkan Gamze Bulut'un Madalyası Alındı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, dopingli çıkan Gamze Bulut'un madalyasını aldı. Gamze, doping yaptığını kabul ederse 2, etmezse 4 yıl men edilecek.

01.06.2016 13:17  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin'in ardından ikinci olarak gümüş madalya kazanan ancak biyolojik pasaportundaki anormal değerler nedeniyle IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) tarafından savunması istenen Gamze Bulut'a kötü haber geldi.

IAAF'den gönderilen yazıda, mart sonunda savunması alınan Gamze'nin argümanlarının yeterli görülmediği belirtildi. Savunması kabul edilmeyen Gamze'nin ceza alması kesinleşirken, IAAF milli atlete doping yaptığını itiraf etmesi halinde ceza indirimi de teklif etti.

Bu durumda 24 yaşındaki Gamze Bulut, suçunu itiraf ederse iki yıl ceza alacak. Aksi takdirde ceza 4 yıl olarak uygulanacak. IAAF'in talimatı doğrultusunda Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, gerekli cezayı uygulayacak.

ÜÇ AYRI TESPİT VAR

2012 yılında Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda 1500 metrede iki gümüş madalya kazanan ancak daha sonra aynı başarıyı tekrarlayamayan milli atletin, 2011, 2012 ve 2015 yıllarında yapılan testler sonucunda kan değerlerinde anormallikler tespit edilmiş ve savunması istenmişti. Birlikte koştuğu Aslı Çakır Alptekin'in de dopingli çıkması sonucu olimpiyat altın madalyasını alma ihtimali doğan milli atlet, böylece hem 2012 Londra madalyasını, hem de Avrupa Şampiyonası gümüşünü kaybedecek.

CEZMİ OR'DA KOŞACAKTI

2012 Londra'dan sonra uzun süre yarışmayan, 2014'te katıldığı Avrupa ve Dünya Salon atletizm şampiyonalarında başarısız olan Gamze Bulut, yaşadığı sakatlıkların derece koşmasına engel olduğunu öne sürmüştü. Bir süredir yeniden antrenman yapan Bulut, 2 hafta sonra Cezmi Or yarışlarında baraj geçmek için piste çıkmaya hazırlanıyordu.

ADEM DE DOPİNGLİ ÇIKTI

Son dönemde dopingle başı belada olan Türkiye yeni bir şok daha yaşadı. 2012 Londra Olimpiyatı'nda yarışan sporculardan 265'inin numunelerinin IOC tarafından yeniden test edilmesi sonucu yasaklı madde kullandığı belirlenen 23 isim arasında milli boksör Adem Kılıççı'nın da olduğu ortaya çıktı. 2012 Londra'da çeyrek finale kadar yükselen Kılıççı, Japon rakibine sayıyla yenilerek madalyayı kıl payı kaçırmıştı. Dünya şampiyonalarında bir gümüş ve bir bronz madalyası bulunan 30 yaşındaki boksör, geçen yıl ise 2016 Rio Olimpiyatı için 75 kiloda kota almıştı. Ancak Kılıççı, B numunesinin de pozitif çıkması halinde ağustos ayında yapılacak olimpiyatlara katılamayacak ve 2 ile 4 yıl arasında ceza alması gündeme gelecek.

Dopingli Çıkan Gamze Bulut\'un Madalyası Alındı

Son Dakika Spor Dopingli Çıkan Gamze Bulut'un Madalyası Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement