Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, Katar'da "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı - Son Dakika
Güncel

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, Katar'da "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, Katar\'da "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik "Kovid-19 Karantina Hastanesi" projesini tamamladı.

24.07.2020 10:17  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik "Kovid-19 Karantina Hastanesi" projesini tamamladı.

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret açıklamasına göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını inşaat tekniklerini ve metodlarını da ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirdi. Salgın sonrası dönemde, özellikle hızlı kurulabilen Kovid-19 Hastaneleri, sahra hastaneleri, mobil hastaneleri, ağır bakım üniteleri, enfeksiyon hastaneleri ve izolasyon üniteleri, acil müdahale üniteleri, yoğun bakım üniteleri ve karantina üniteleri hiç olmadığı kadar önem kazandı.

Açıklamaya göre, acil ortaya çıkan bu küresel talebi karşılayabilmenin tek yolu prefabrik, ön-üretimli ve modüler yapı sistemleri olarak öne çıkıyor. Hafif çelik prefabrik yapı konusunda Avrupa'nın en büyük tesislerine sahip olan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, mevcut durumda aktif olarak 30 ülkede Kovid Hastaneleri için direkt olarak sağlık bakanlıkları, ilgili Kovid-19 otoriteleri ve sivil toplum kuruluşları ile çalışıyor. Şirket, bu alanda ilk projesini Katar Umm Slal bölgesinde tamamladı.

Mevcut durumda 4 bin yatak kapasiteli olan Umm Slal Kovid-19 Karantina Hastanesi, ihtiyaç olması durumunda 8 bin yatak kapasitesine arttırılacak. Yeni tamamlanan Umm Slal Hastanesi, karantinaya alınan hastalar için gerekli sağlık hizmetlerine ek olarak konfor, güvenlik ve eğlence ihtiyaçlarını sağlamak için de tam donanımlı bir hastane olarak inşa edildi. Kovid-19'a karşı hükümetin aldığı acil ve önleyici tedbirlerin bir parçası olarak, prefabrik yapı metodolojisinin kullanıldığı hastane çok kısa sürede hazır hale getirildi.

Açıklamaya göre, Umm Slal Kovid-19 hastanesi kamu ve özel otoriteler tarafından ciddi ilgi görüyor. Geçen haftalarda aktif olarak kullanılmaya başlanan hastaneyi açılışından hemen sonra Katar Halk Sağlığı Bakanı Dr. Hanan Mohamed Al Kuwari ve Belediye ve Çevre Bakanı Abdulla bin Abdulaziz bin Turki Al Subaie, yeni kurulan Umm Slal Karantina Hastanesi'ni denetlediler ve olumlu görüş bildirdiler.

Şirket ayrıca Katar'da övgü alan Kovid-19 karantina hastane projesi inşaatı sonrasında, bu alandaki tecrübesini yüksek kapasiteli üretim tesislerinin desteği ile paylaşmak üzere Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika'da ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde yeni hastane projelerine başlamayı planlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, Katar'da 'Kovid-19 Karantina Hastanesi'ni tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement