Talas dikilen çiçeklerle rengarenk görünüme kavuştu - Son Dakika
Güncel

Talas dikilen çiçeklerle rengarenk görünüme kavuştu

Talas dikilen çiçeklerle rengarenk görünüme kavuştu

Baharın gelmesiyle park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hız veren Talas Belediyesi, ilçeyi adeta çiçek bahçesine dönüştürüyor.

05.05.2021 15:30  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharın gelmesiyle park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hız veren Talas Belediyesi, ilçeyi adeta çiçek bahçesine dönüştürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, park ve bahçelerin yanı sıra refüj, kavşak ve kaldırımlara dikilmeye başlanan çiçeklerle Talas, rengarenk bir görünüm kazanıyor.

Belediye, her geçen gün sayısını artırdığı parklarla Talas'ın çehresini değiştirirken bir yandan da 100 bin çiçekle de ilçeyi süslüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ekiplerin ilçenin dört bir yanında çiçek ekimi gerçekleştirdiğini, begonya, petunya, tok kadife, haseki küpesi, güneş şapkası, defne çiçeği, zemheri ortancası, kız gözü çiçeği, yaylapatı, fener çiçeği, ekinezya, gayret çiçeği, saray nanesi ve ezan çiçeği gibi 30'dan fazla türün refüj, kaldırım ve kavşaklara dikildiğini belirtti.

Başkan Yalçın, diktikleri çiçeklerin çok yıllık olmasına da ayrı bir önem verdiklerini, bu çiçeklerin sadece bir mevsim değil her yıl açtığını, böylece ekstra bir emek ve para harcamadıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Talas dikilen çiçeklerle rengarenk görünüme kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement