Dörtyol'da Festival Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Dörtyol'da Festival Heyecanı

- Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali'nin açılışı Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un konuşması Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak'ın konuşması Halk oyunları, kortejden detaylar İlk Kurşun anıtına çelenk konması Dörtyol'da festival heyecanı başladıHatay'ın Dörtyol ilçesinde bu...

01.11.2018 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali'nin açılışı

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un konuşması

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak'ın konuşması

Halk oyunları, kortejden detaylar

İlk Kurşun anıtına çelenk konması Dörtyol'da festival heyecanı başladı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali başladı.

Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali'nin açılışı, Numune Evler Mahallesi'nden festival alanına kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ve ardından İlk Kurşun Anıtı'na çelenk sunumuyla yapıldı.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, festival alanında yaptığı konuşmada, festivalin ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra narenciye üretiminin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da bu yıl 5. düzenlenen festivalle Dörtyol'un narenciyesinin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

İlk kurşunun atılışının 100. yılı münasebetiyle festival programlarının kültür ve sanat ağırlıklı olmasına özen gösterdiklerini dile getiren Toksoy, "İlk kurşun 19 Aralık 1918 de Dörtyol Karakese'de, Kara Mehmet Çavuş tarafından atılmıştır. İlk direniş hareketi burada başlamıştır, bizler de bu şanlı günümüzün 100. yılı nedeniyle bu festivalimizi yapıyoruz." dedi.

Festival açılışının ardından katılımcılar kurulan stantları ziyaret ederek, narenciye ürünlerinden yapılan yöresel ürünleri tattı.

Açılış töreninde, festival kapsamında düzenlenen narenciye ürünleri yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

İlçede 4 gün sürecek festivalde, Kubat ve Aleyna Tilki konserleri de düzenlenecek.

Dörtyol\'da Festival Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dörtyol'da Festival Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement