Dörtyol'da Heyelan: 5 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Dörtyol'da Heyelan: 5 Ölü, 12 Yaralı

Dörtyol\'da Heyelan: 5 Ölü, 12 Yaralı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

19.07.2013 10:13  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol İlçesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Çökek Yaylası'nda saat 02.45 sıralarında meydana gelen heyelanda, bir evin göçmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ise ölü sayısının 5'e, yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini söyledi.

Çökek Yaylası'ndaki felaketin haber alınması üzerine Adana İl AFAD Müdürlüğü'nden arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmalarında, heyelan bölgesindeki yaralılar Genelkurmay Başkanlığı'nın arama kurtarma helikopterleriyle hastanelere sevk edildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi ile yaralanan 9 kişi Dörtyol Devlet Hastanesi'ne getirildi. Alınan bilgiye göre, aşıır yağışlar sonucu meydana gelen göçük enkazında kalan Fatma Üstünel, torunları Nidanur Ertunç (8) ve Nisanur Ertunç (9) olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda yaralı olarak kurtarılan Ökkeş Morca ile Muammer Arif Canbolat ise yaralı olarak kaldırıldıkları Dörtyol Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Yaralanan Zahide Ertunç (30), Şeyma Ertunç (1), Yunus Üstünel (23), Emine Doğan (51), Murat Doğan (12), Firdevs Canbolat (36), Muhammet Arif Canki (40), Hayriye Vuran (50), Fatih Ertunç (33), Ahmet Gözübenli (73), Hülye Gözübenli (64) ve Yusuf Tanrıverdi'nin (87) Dörtyol Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

ARAMA KURTARMA İÇİN 2 HELİKOPTER

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Dörtyol'da yaşanan sel sonucu bölgeye arama-kurtarma ekipleri ve 2 adet helikopter gönderildi.

İlçeye bağlı Göcek Yaylası mevkisinde yaşanan aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve sel baskınları nedeniyle bölgeye helikopterle sevk edilen arama-kurtarma ekipleri 4 kişinin cesedini göçük altında çıkardı 9 kişiyi de kurtaran ekipler, yaralıları ve cenazeleri helikopterle ilçe merkezine getirdi.

Yaralılar Dörtyol Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Ölen 5 kişinin cenazesi ise morga konuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dörtyol'da Heyelan: 5 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement