Döşemealtı Belediyesi'nden 60 Bin Kişilik İftar Sofrası - Son Dakika
Güncel

Döşemealtı Belediyesi'nden 60 Bin Kişilik İftar Sofrası

Döşemealtı Belediyesi\'nden 60 Bin Kişilik İftar Sofrası

Döşemealtı Belediyesi, 22 Mahallede toplam 60 bin kişiye iftar sofraları kuracak.

15.05.2018 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi, 22 Mahallede toplam 60 bin kişiye iftar sofraları kuracak. Engelli yada yaşlılık nedeniyle iftar sofralarına gelemeyen 400 vatandaş evinde ziyaret edilerek iftarlık dağıtılacak. Ayrıca 17 ayrı mahalle de tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri bu yılda vatandaşları iftar sofralarında buluşturacak. Bahçeyaka kapalı pazar yerinde hergün kurulacak iftar sofrasının yanı sıra Çıplaklı Mahallesi, 65 Konutlar, Kent Meydanı, Kömürcüler, Dereli, Yağca, Akkoç, Dağbeli, Bademağacı, Ekşili, Kovanlık, Ahırtaş, Camili, Ilıca, Karaveliler, Çığlık, Tomalar, Yeşilbayır, Yığmalar, Düzlerçamı ve Nebiler Mahallelerinde de iftar sofrası kurulup Döşemealtı Halk Tiyatrosu tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sahnelenecek.

Yaşlı ve kimsesizlerde unutulmadı

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar sofralarına katılamayacak olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarıyla birlikte yapılan ortak çalışma ile tespit edilen 400 vatandaşa 30 gün boyunca sıcak iftar yemeği dağıtılacak.

17 Mahallede tiyatro gösterisi

Genel Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı Döşemealtı Halk Tiyatrosu Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının kurulduğu mahallelerde özel oyun sahneleyecek. Ramazan ayına uyarlanan "Komşu Köyün Delisi" isimli oyun 17 Mahallede tiyatro severlerle buluşacak. Son iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen iftar sonrası tiyatro gösterisi bu yıl 17 Mahalleye taşınarak geçen yılın 25 bin kişiye ulaşan izleyici sayısını daha geniş kitlelere taşımış olacak.

Lokma ikramı

Döşemealtı Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazanda da ilçede bulunan 61 cami ve 7 mescitte Kadir gecesine özel lokma dağıtımı yapacak. Diğer taraftan ibadete geçtiğimiz günlerde açılan Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Cami'nin 10 Haziran Pazar günü Kadir Gecesi'nde özel bir program ile resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Döşemealtı Belediyesi'nden 60 Bin Kişilik İftar Sofrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement