Döşemealtı'nda Mobese Çalışmaları - Son Dakika
Sağlık

Döşemealtı'nda Mobese Çalışmaları

Döşemealtı Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde hırsızlıkları önlemek amacıyla MOBESE kurma çalışması başlattı.

10.01.2018 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde hırsızlıkları önlemek amacıyla MOBESE kurma çalışması başlattı.

Belediye tarafından, son dönemde artan başta hayvan hırsızlığı olmak üzere, traktör, motosiklet, kablo hırsızlıklarına karşı 13 mahalleye 18 yüksek çözünürlüklü gece ve gündüz kayıt yapabilen kamera sistemi kuruldu.

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Birimi tarafından yapılan fizibilite çalışmalarının ardından, hırsızlık olaylarının yoğun olarak yaşandığı Ahırtaş, Aşağıoba, Camili, Dereli, Ekşili, Ilıca, Karataş, Karavaliler, Kevşirler, Killik, Kovanlık, Selimiye ve Çıplaklı mahalleleri ile TOKİ konutlarının bulunduğu alanda çalışma gerçekleştirildi.

Yaklaşık 200 bin liraya mal olan sistemle ilgili mahalle muhtarları ve jandarma ekiplerine eğitim verildi. Ekşili Mahalle Muhtarı Yusuf Gözel, kameraların varlığının bilinmesinin bile fayda sağladığını belirterek, hırsızlık oranının düştüğünü kaydetti.

Ilıca Mahalle Muhtarı Fevzi Akın ise önceleri çok sayıda hırsızlık olduğunu vurgulayarak, "Defalarca jandarma ekipleri inceleme yaptı. Hırsızların yakalanmasından çok hırsızlar kamerayı gördükleri ya da olduğunu bildikleri zaman gelemiyorlar. Bu sistem hırsızlığın oluşmasını da engelliyor. Caydırıcılık oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Döşemealtı'nda Mobese Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement