Dostları Veysel'i Hatırladı - Son Dakika
Güncel

Dostları Veysel'i Hatırladı

Dostları Veysel\'i Hatırladı

Kocaeli'de Aşık Veysel'in vefatının 39. yıldönümü nedeniyle dün akşam muhteşem bir anma töreni düzenledi.

22.03.2012 12:25  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Veysel türkülerinin seslendirildiği anlamlı geceye, Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğretim görevlileri seslendirdikleri türkülerle damgasını vurdu. Gecede Onun Şan da bir konser verdi. Veysel anısına hazırlanan gecede sahneye kurulan Anadolu dekoru ise büyük beğeni gördü.

SDKM Büyük Sahne'de gerçekleştirilen anma gecesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Sivaslılar Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Kaleli, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Tören öncesinde SDKM fuayesinde konuklar için kokteyl verildi. Ayrıca yine fuayede Aşık Veysel anısına fotoğraf sergisi açıldı. Ardından konuklar büyük ozan adına düzenlenen anma töreni için SDKM Büyük Sahne'ye geçti. Burada ilk olarak Aşık Veysel'i yakından tanıma fırsatı bulan Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal ozan ile ilgili anılarını anlattı.

VEYSEL'İN GÖNÜL GÖZÜ AÇIKTI

Gecede Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da bir konuşma yaptı. Türkülerin, Türk halkının duygularına tercüman olduğunu söyleyen Başkan Vekili Özak, "Halkımız için türküler çok kıymetlidir. Veysel'in gözleri görmüyordu ama gönül gözü görüyordu. Türküleri buram buram Anadolu kokuyordu. Aşık Veysel'i rahmetle anıyoruz'' dedi.

NURAY POLAT'TAN VEYSEL TÜRKÜLERİ

Konuşma sonrasında Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğretim görevlilerinden Nuray Polat muhteşem bir konser verdi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı saz üstatlarının eşliğinde Veysel türkülerini başarı ile seslendiren Polat sesi ve yorumuyla izleyenleri adeta büyüledi. Konuklar Veysel'in en güzel eserlerinden olan "Uzun ince bir yoldayım" adlı türküsünde ise Polat'a eşlik etti.

VEYSEL'İN MÜTEVAZI KİŞİLİĞİ

Konser arasında Sivaslılar Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Kaleli de yine Aşık Veysel ile ilgili bir anekdot anlattı. Nevzat Kaleli'nin anlattığı hikâyeler Veysel'in mütevazı kişiliğini yansıtırken, dünyaya bakış açısı da bir kez daha takdirle karşılandı.

ONUR ŞAN'DAN BÜYÜKŞEHİR'E VEYSEL TEŞEKKÜRÜ

Gecenin son bölümünde ise Onur Şan sahneye çıktı. Genç türkücü Aşık Veysel'in sazı ve sözünün kendilerine her zaman yol gösterdiğini belirterek, "Onun adına hazırlanan bir gecede sahnede olmaktan gurur duyuyorum. Bana bu fırsatı veren ve onun için böylesine güzel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ŞEHİTLERE GİDEN TÜRKÜ

Onur Şan konserinde Veysel'in yanı sıra Sivas türküleri seslendirdi. Genç sanatçı duyarlı yaklaşımıyla sahnede şehitlerimizi anarak onların anısına "Eledim eledim" türküsü okudu. Şan'ın türküyü seslendirmesi sırasında duygusal anlar yaşandı. Salonda bulunan bir şehit ailesi de Onur Şan'a gönderdiği küçük bir notla teşekkür etti.

KONSERVATUAR ÖĞRETİM GÖREVLELİRİ GECEYE DAMGA VURDU

Öte yandan geceye sesleri ve yorumlarıyla Konservatuar öğretim görevlileri adeta damgasını vurdu. Öğretim görevlisi Nuray Polat, Onur Şan'la seslendirdiği düetle izleyenlerden büyük beğeni gördü. Gecede büyük istek üzerine Büyükşehir Belediye Konservatuarı TSM Şan ve Repertuar öğretim görevlisi Tuğçe Ocaktar da bir şarkı söyledi. Ocaktar'ın muhteşem sesi ve yorumu salondan alkışlarla karşılandı.

ÖZAK'TAN SANATÇILARA TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Konser sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Konservatuar öğretim görevlisi Nuray Polat ve Onur Şan'a çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dostları Veysel'i Hatırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement