Dostluk Galip Geldi - Son Dakika
Güncel

Dostluk Galip Geldi

Dostluk Galip Geldi

Mardinli gençler "gelin spor yapalım, tek galibi dostluk olsun." dedi.

02.04.2013 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" sloganıyla yola çıkardığı Spor Tır'ı Mardin Kızıltepe otogar alanındaydı

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" sloganıyla yola çıkardığı Spor Tır'ı Mardin Kızıltepe otogar alanında Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin İl Gençlik Spor Müdürü Mustafa Kuzu ve Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'ın katılımıyla açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen ve proje hedefindeki 42 il'in arasında Mardin'de bulunuyor. Bu kapsamda Kızıltepe Otogar alanında kurulan Spor Tır'ı ve hemen yanında kurulan basketbol ve futbol sahası Mardinli ve Kızıltepeli sporseverlerin ilgi odağı oldu.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz " Spor yapan öğrenciler derslerinde de başarı göstermektedirler çünkü , spor disiplinini kavrayan öğrencilerimiz günlük yaşamlarında ve okuldaki başarılarında da yansımasını hissederler , her öğrencinin muhakkak bir spora kabiliyeti vardır, her öğrenci kendi kabiliyetine uygun sporla uğraşmalıdır. Bugün aşkla ve şevkle spor yapmak için buraya geldiniz hepinize teşekkür ediyorum. ileride sizden her branştan kupa bekliyoruz. " dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık "Bu gün Şanlıurfa'dan sonra buraya gelen spor Tır'ı ile gençlerimiz sporla iç içe oldular. Spor aktiviteleri hayatımızda sadece gençlerimiz için değil, herkes için olmazsa olmaz bir aktivite olduğunu ülke olarak idrak etmiş durumdayız. İnşallah Kızıltepe'mizin gençleri bu aktiviteyle spora daha çok ilgi göstererek milli takımlarımızın milli sporcusu olacaklar." Dedi.

Daha sonra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Mardin İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu spor Tır'ının içinde ve spor Tır'ının yanında kurulan futbol ve basketbol sahasını gezdi ardından ve Halk Oyunları gösterisini izlediler. Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık da Halk oyunları ekibine katılarak halay çektiler.

Mardin Valisi Turhan AYVAZ' ın başlama vuruşu ile başlayan etkinlikler öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam etti. Alanda çalınan müziklerle coşan gençlerimiz spor yaparak streslerini attılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa KUZU: " Spor Tırının uğrayacağı 42 ilden birisinin de Mardin olması gençlerimiz için bir avantajdır. İlimizde spora olan ilgi her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu ilginin meyvelerini bu etkinliklerle ve ligdeki takımlarımızın başarıları ile toplamaktayız. Başarımıza kayıtsız kalmayarak gençlerimize verdikleri önemden dolayı öncelikle Bakanımız Sn. Suat KILIÇ'a , Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve tüm ekibine Mardin halkı adına teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dostluk Galip Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement