Dostluk İçin Futbol" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

Dostluk İçin Futbol" Projesi Tanıtıldı

Galatasaray Kulübü Medya ve İletişim Direktörü Kırca: "Galatasaray adına bu projeye destek vermemizin anlamı çok önemli. Galatasaray, her zaman önemli sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmuştur"

24.04.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsorlarından Rus enerji firması Gazprom'un hayata geçirdiği "Dostluk için futbol" projesinin tanıtımı yapıldı.

Proje kapsamında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray ile Bursaspor kulüplerinin 14 yaş altı futbol takımlarının oynadığı karşılaşmadan önce düzenlenen basın toplantısına Galatasaray Kulübü Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca, Proje İletişim Direktörü Zeynep Göğüş, Galatasaray 14 Yaş Altı Futbol Takımı Antrenörü Ünsal Yaşar, takım kaptanı Kudret Oben Saracoğlu katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Zeynep Göğüş, UEFA'nın projeye önem verdiğini belirterek, "Bu projeye toplamda 16 ülke katılıyor. Projeyle genç kuşakların spora duyduğu tutkuyu bir araç olarak kullanarak, diğer ülke kültürlerine saygı duymalarını sağlamak ve futbolun genel değerlerini aktarmak amaçlanıyor" diye konuştu.

Projenin yerel temsilcisinin sarı-kırmızılı takımın yıldız oyuncusu Didier Drogba olduğunu belirten Ali Kırca ise "Galatasaray adına bu projeye destek vermemizin anlamı çok önemli. Galatasaray, her zaman önemli sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmuştur. Burada bizden katkı beklenmesinden son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kırca, projenin 16 farklı ülkede düzenlendiğini hatırlatarak, "16 rakamı bizim için çok önemli. Avrupa'nın ekonomik açıdan en güçlü 16 takımı arasındayız. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 takım arasına kaldık. Bu anlamda bizim için çok anlamlı" dedi.

Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren ve toplantıya katılamayan Drogba da Ali Kırca aracılığıyla gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Böylesine güzel bir projede yerel elçi olmam, benim için gurur verici. Sakatlığım nedeniyle aranızda değilim. Genç aslanlarımıza ve Bursaspor'a başarılar diliyorum. Şampiyonlar Ligi'nin finalini izleyecek gençler çok şanslı. Bunun yanı sıra dün geride bıraktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Yaşar: "Böyle bir projede bulunmaktan dolayı çok mutluyuz"

Galatasaray 14 Yaş Altı Takımı Antrenörü Ünsal Yaşar da "Galatasaray camiası olarak böyle bir projede bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Bu tarz projelerin antrenörleri mutlu ettiğini dile getiren Yaşar, "Çocuklara sadece kazanmakla ilgili değil dostluk ve fair-play'le ilgili konuşuyoruz. 14 yaş altı takımının gurur duyduğumuz yönleri bu projeyle örtüşüyor. Akademi Ligi'nde en az kart gören ve kırmızı kartı olmayan bir takımız. Bu anlamda çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu projeyle yurt içinde olan iletişim, uluslararası boyuta taşınacak. Sponsorların maddi katkılarının yanı sıra böyle projelerle karşımıza çıkması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Takım kaptanı Kudret Oben Saracoğlu ise projede yer aldığı için çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray'ı temsil etmek benim için çok önemli. Futbolun fair-play ruhunu öğrenmek benim en büyük hedefim. Umarım bir gün Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde basın toplantısında burada takım kaptanı olarak otururum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dostluk İçin Futbol' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement