Dostluk Tırı" İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Dostluk Tırı" İzmir'de

Yunus Emre Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında illeri gezen "Dostluk Tırı" İzmir'e geldi.

10.08.2016 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında illeri gezen "Dostluk Tırı" İzmir'e geldi.

Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda öğrenciler, hem Türkçe eğitimi alacak, hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihi ve turistik yapılarını gezerek yörenin kültürü tanıyacaklar.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyona 70 öğrenci katıldı.

Sudan'dan organizasyona katılan Elfadıl Ardi, "Yunus Emre Enstitüsü sayesinde Türkçe öğreniyorum. Yavaş yavaş ama olsun. Ne demiş atalarımız 'Damlaya damlaya göl olur'" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu burada yaptığı konuşmada, bu öğrencilerin şu an burada güven içinde organizasyon yaparak, "Ülkemizde hiçbir sorun olmadığını, turizm açısından ne kadar güvenli olduğunu dünyaya göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Çeşitli yarışmaların yapıldığı organizasyona İzmir İl Vali Yardımcısı Fatih Damatlar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dostluk Tırı' İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement