Dostum Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Dostum Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor

Dostum Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 19-21 Mayıs tarihleri arasında Düzce'de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılan Dostum Oryantiring sporcuları önemli başarılara imza attı.

22.05.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettiriyor. Dostum, İnegöl'ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl'ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl'ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Kar topu misali her geçen gün büyüyen ve farkındalık ortaya koyan etkinliklere bir bir imza atan Dostum Merkezi, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor.

Bu kapsamda Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 19-21 Mayıs tarihleri arasında Düzce'de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılan Dostum Oryantiring Takımı sporcuları İnegöl'ü en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadılar.

ORYANTİRİNG TAKIMI GÖZ DOLDURDU

Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılım gösteren Dostum Oryantiring sporcularının göstermiş olduğu başarılar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Düzce Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde gerçekleştirilen şampiyonaya bin 625 sporcu katılım gösterdi. Zorlu doğa şartları ile mücadele eden sporcu kardeşlerimizden Büşra Akkuş, Hilal Oruç, Lale han Kılıç, Rabianur Artun, Edanur Çelek ve Ayşin Zumbaroğlu güçlü rakiplerini geride bırakarak önemli başarılara imza attılar. Sporcularımız ferdi müsabakalarında kendi kategorilerinde üç birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük elde ederek toplamda 7 madalya almayı başardılar. Ayrıca oryantiring takımımız kızlar 20 yaş kategorisinde güçlü rakiplerini bir bir geride bırakarak birinci olma başarısı gösterdi. Sporcu kardeşlerimizi elde etmiş oldukları bu başarılı sonuçlardan dolayı yürekten kutluyorum. Bunun yanında yıl içerisinde düzenlenen yarışmalarda üstün bir performans sergileyen Dostum Oryantiring sporcuları Hilal Oruç ve Lalehan Kılıç'ın milli takım kampına çağrılması da bizler için ayrı bir gurur vesilesi olmuştur" şeklinde konuştu.

Oryantiring branşını geniş kitlelere yayma adına önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, "Bu kapsamda biliyorsunuz dönem dönem oryantiring branşına yönelik yarışmalar yapıyoruz. Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile çocuklarımızı ve gençlerimizi spor ile uğraşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Göstermiş olduğumuz bu etkinliklerin meyvesini katıldığımız yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarla taçlandırmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor."

DÜNYA ORYANTİRİNG GÜNÜNE DAVET

Doğanın tüm güzelliklerini bizlere sunan Oryantiring sporunun şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyoruz diyen Aktaş, "Kültürpark içinde çarşamba günü gerçekleştireceğimiz Dünya Oryantiring Günü etkinliğine tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Farkındalık ortaya koyacak bu etkinliğimizde oryantiring sporunun tanıtımı ve bu spor ile alakalı tüm soruların cevabının bulanacağı bir organizasyon düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Aktaş son olarak, "Dostum Oryantiring takımımızın Türkiye Şampiyonasında elde etmiş olduğu başarılardan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi yürekten kutlar, nice başarılı sonuçlara ulaşmak temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dostum Oryantiring Sporcuları Başarıya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement