DOWN SENDROMLU DENİZ AYÇE, OYUNCU OLMAK İSTİYOR - Son Dakika
Güncel

DOWN SENDROMLU DENİZ AYÇE, OYUNCU OLMAK İSTİYOR

İZMİR'de, başarılarıyla ilham kaynağı olan down sendromlu Deniz Ayçe Karagöz (29), 'Umut Otobüsü' adlı tiyatro oyunundaki başrolü başarıyla canlandırdı, kendisi gibi down sendromlu olan gençlerin hazırladığı 'Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek' adlı filmde rol aldı.

24.07.2021 10:52  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, başarılarıyla ilham kaynağı olan down sendromlu Deniz Ayçe Karagöz (29), 'Umut Otobüsü' adlı tiyatro oyunundaki başrolü başarıyla canlandırdı, kendisi gibi down sendromlu olan gençlerin hazırladığı 'Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek' adlı filmde rol aldı. Karagöz, profesyonel olarak dizi ve filmlerde rol almak istediğini söyledi.

Okul hayatında bazı akranları ve veliler tarafından kabul görmeyip, güçlüklerle karşılaşan Deniz Ayçe, vazgeçmeden eğitimine devam etti. İki yıllık eğitim veren İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan Karagöz, İngilizce ve Almanca olmak üzere iki yabancı dil öğrenerek mezun oldu. Başarılarıyla ilham kaynağı olan Karagöz, arkadaşlarıyla ilgili çalışmalar yapabilmek için İzmir Down Sendromu Derneği'nin kurucu yönetim kurulu arasında yer aldı. Deniz Ayçe, Latin dansları, halk oyunları, işaret dili, yüzme ve aşçılık eğitimleri de aldı. Aldığı eğitimleri taçlandırmak isteyen Karagöz, dizi filmlerde oynamak istediğini söyledi.

'YAPAMAZSIN DEDİLER AMA YAPTIM'

Başarılarında ailesinin verdiği destek ve katkının çok büyük olduğunu vurgulayan Deniz Ayçe Karagöz, kendisine 'Yapamazsın' diyenlerin aksine her işin üstesinden gelmeyi başardığını ifade ederek şöyle konuştu

Hazırlık sınıfında İngilizce ve Almanca öğrendim. Almanca sınavını geçemeyeceğimi söylediler. Özel ders aldım. Neredeyse bütün kitapları ezberlemiştim. Bana ders veren hocam sınav yaptı, 100 almıştım. Hocam da çok şaşırdı. Aşçılık kursu aldım, çeşitli yemekler yapmayı öğrendim. İşaret dili öğrendim, darbuka çalmayı öğrendim. 'Umut Otobüsü' oyununda gösterdiğimiz performans nedeniyle İtalya'ya davet edildik. İzleyip, beğenenler gelmiş. Beni çok büyük bir hayran kitlesi karşıladı. Bu kadar hayranım olduğunu bilmiyordum.

'ARKADAŞLARIMA ÖNDERLİK EDİYORUM'

Down sendromlu bireyler artı 1 farkla sizler gibi normal insanlardır diyen Karagöz, İzmir Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim. Yönetim Kurulu'nda yer almak çok güzel. Çünkü annelerle birlikte ben de yönetim kurulundayım. Arkadaşlarıma önderlik ediyorum. Çok sayıda etkinliğimiz oluyor dedi.

Çok sayıda iş başvurusunda bulunsalar da dönüş olmadığını dile getiren Karagöz, Kafede çalışıyordum, pandemi nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldım. Ancak, artık düzenli olarak çalışmak istiyorum. Arkadaşlarımızla birlikte 'Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek' isimli bir filmde oynadım. Dizi ya da filmde oynamam için teklif gelirse böyle projelerde yer almayı çok isterim diye konuştu.

Kızına her zaman destek olduklarını ifade eden Seray İlkben Karagöz (60) ise, Onlara destek verip önlerini açtığınız sürece her şeyi başarabilirler. Doğduğu andan itibaren çocuklarımız eğitim alırsa ileriki yaşlarda iyi seviyelere gelmeleri mümkün ifadelerini kullandı.

DOWN SENDROMLU DENİZ AYÇE, OYUNCU OLMAK İSTİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DOWN SENDROMLU DENİZ AYÇE, OYUNCU OLMAK İSTİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement