Down Sendromlu Elif'in Gelinlik Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Elif'in Gelinlik Hayali Gerçek Oldu

Antalya'da, 20 yaşındaki down sendromlu Elif'in küçük yaşlardan beri kurduğu gelinlik giyme hayali, babasının organize ettiği temsili düğünle gerçek oldu.

09.04.2018 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da, 20 yaşındaki down sendromlu Elif'in küçük yaşlardan beri kurduğu gelinlik giyme hayali, babasının organize ettiği temsili düğünle gerçek oldu.

Ali ve Rahime Şimşek çiftinin ilk çocukları Elif, down sendromlu olarak dünyaya geldi. Şimşek çifti, "Allah'ın bir hediyesi" olarak gördükleri kızlarını büyük bir sevgiyle büyüttü. Elif'ten sonra iki de oğulları olan Şimşek çifti, down sendromlu kızlarının kişisel gelişimi için her şeylerini ortaya koydu. Şoför olarak çalışan ve varını yoğunu kızı için harcayan baba Ali Şimşek, kızını özel okula gönderdi, fiziksel gelişimi için de atletizmden yüzmeye birçok spor ile tanıştırdı.

Mutlu bir çocukluk dönemi geçiren Elif, genç kızlığa adım attığından itibaren internetten sürekli düğün ve kına gecesi videoları izleyerek gelinlik giyme hayalleri kurdu. Baba Şimşek, bir dediğini iki etmediği kızının hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti. Oğlu için düzenlediği sünnet düğününde, kızının hayalini de gerçekleştirmeyi planlayan Şimşek, davetiyeye "kızımızın gelinlik giyme merasimi" diye yazdırmayı da ihmal etmedi.

Düğün öncesi kuaföre giderek "gelin başı" yapılan ve salona gelin arabasıyla gelen Elif, babasının kolunda girdiği düğün salonunda ilk dansı da babasıyla yaptı. Mutluluğu yüzünden okunan Elif için kına yakıldı, temsili nikah kıyıldı.

Birbirlerine sarılıp uzun süre ağladılar

"Evlenmeyi kabul ediyor musun?" seremonisinin yapılmadığı törende, nikah memuru cübbesi giyen bir akrabası elindeki temsili cüzdanı Elif'e uzatıp bir ömür mutluluk diledi.

Nikah şekerine kadar her şeyi düşünülen Elif, düğününde şarkı da söyledi. Fatih Kısaparmak'ın "Bu adam benim babam" şarkısını seslendiren Elif, babası ve davetlilere, duygusal anlar yaşattı. Baba Şimşek, kızına sarılarak uzun süre ağladı.

Baba Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının kendisine sürekli "Baba ben de gelinlik giyebilecek miyim?" diye sorduğunu ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Şimşek, kızının gelinlik giyme hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kızıyla arasında farklı bir bağ bulunduğunu belirten Şimşek, "Kızımla oluşturduğumuz içi sevgi dolu bir dünyamız var. Her şeyi kızımın bir gülümsemesi için yaptım. Onun mutluluğu benim vazgeçilmezim. Kızımı gelinlikle görünce müthiş bir duygu yaşadım. Tertemiz, bembeyaz bir gelin oldu. Ona bu duyguları yaşattığım için de çok huzurluyum." dedi.

Elif Şimşek: "Babama minnettarım"

Kızının söylediği şarkının ardından çok duygulandığını anlatan Şimşek, "Salondaki herkes ağladı. Herkes bana 'çok iyi bir babasın' dedi. Ama bu, sevgi ve kabullenmekten kaynaklanıyor. Elif benim ilk göz ağrım. Keşke imkanlarımız olsa ona çok daha güzel organizasyonlar yapabilsem." diye konuştu.

Şimşek, bütün babalara, özel çocuklarını topluma kazandırmaları ve onların mutluluğu için çabalamaları gerektiği mesajını verdi.

Elif ise gelinlik giyme hayalini gerçekleştirdikleri için ailesine çok teşekkür ettiğini belirtti.

"Babama minnettarım. Onu çok seviyorum" diyen Elif Şimşek, gelinliği giyince çok heyecanlandığını, mutlu olduğunu söyledi.

Elif Şimşek, "Düğünüme herkes geldi. Oyun oynadım. Bütün kızların hayali gerçek olsun." diye konuştu.

Anne Rahime Şimşek ise kızının senelerdir düğün ve kına gecesi videoları izlediğini ve her gün kendi düğününün hayalini kurduğunu dile getirdi.

Şimşek, "Kızımız bizim ailemizin gelini oldu. Düğününe çok güzel hazırlanmış, internetten adetleri de öğrenmiş. Kına yakılacağı sırada elini açmadı. Altın istedi. Biz de hazırlıksız yakalandık. Böyle bir şey isteyeceğini tahmin etmedik. Panik olduk. Allah'tan babaannede varmış. Altını görünce elini açtık ve kınayı yaptık. Çok güzel bir geceydi. Tarif edilmez duygular yaşadık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Elif'in Gelinlik Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement