Down Sendromlu Özge Öğrencilerin Burs Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Özge Öğrencilerin Burs Umudu Oldu

MALTEPE'DE yaşayan Down sendromlu Özge Altınay, bir kafede işe başladıktan sonra burs vermeye başladı.

01.12.2018 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALTEPE'DE yaşayan Down sendromlu Özge Altınay, bir kafede işe başladıktan sonra burs vermeye başladı. Henüz 20 yaşında olan Özge Altınay "Ben de okulda eğitim görürken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden burs almıştım, şimdi yine aynı dernek üzerinden öğrencilere burs veriyorum. Çok mutluyum" dedi.

Down sendromlu Özge Altınay, yardıma muhtaç öğrencilerin burs umudu oldu. Henüz 20 yaşında olan Özge'nin hayatı Maltepe Belediyesi'nin Üreten Engelliler Engelliler Merkezi'ne bağlı olan 'Sevgi Kafe'de çalışmaya başladıktan sonra değişti. Daha önce kendi imkanlarıyla okuyan ve birçok güçlüğün üstesinden gelen Özge, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden (ÇYDD) burs almaya başladı. Altınay, işe başladıktan sonra aldığı bu bursu unutmayarak, ilk maaşıyla birlikte öğrencilere burs vermek için kolları sıvadı. Üniversite sınavı ve KPSS'de de başarılı olan Özge, eğitim dünyasından hiç kopmayarak, soluğu ÇYDD'nin Maltepe şubesinde aldı ve bütçesine göre burs vermeye başladı.

ALDIĞI BURSU UNUTMADI

Girişimcilik mutfağında servis eğitimi aldıktan sonra kafede işe başladığını ifade eden Özge, "Sevgi Kafe'de çalışıyorum. Ben de okulda eğitim görürken ÇYDD'den burs almıştım, şimdi yine aynı dernek üzerinden öğrencilere maaşımın bir kısmıyla burs veriyorum. Onlar da bana makbuz veriyorlar. Çok mutluyum. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"DUYARLILIK ÖRNEĞİ GÖSTERMESİ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Özge'nin çok özel ve uyumlu biri olduğunu söyleyen eğitmeni Sinem Kayapolat, "Özge duyarlılık örneği gösterip ÇYDD'ye maaşının bir kısmını bağışlayarak bizi çok mutlu etti. Onun adına çok seviniyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Özge Öğrencilerin Burs Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement