DP Genel Başkanı Zeybek; "İnancınızı Yitirmeyin" - Son Dakika
Yerel

DP Genel Başkanı Zeybek; "İnancınızı Yitirmeyin"

DP Genel Başkanı Zeybek; "İnancınızı Yitirmeyin"

Demokrat Parti (DP) Muğla İl Kongresine katılan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partiye bugüne kadar hizmet vermiş tüm kurucu ve genel başkanların bu ülke için hizmet ürettiklerini belirtti.

15.04.2012 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Muğla İl Kongresine katılan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partiye bugüne kadar hizmet vermiş tüm kurucu ve genel başkanların bu ülke için hizmet ürettiklerini belirtti.

Demokrat Parti Muğla İl kongresi İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı. Yaklaşık 300 partilinin katıldığı kongreye Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, Teşkilat başkanı Ahmet Uyanık, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, ilçe başkanları ve delegeler katıldı. Kongrede en büyük ilgiyi önümüzdeki dönem Genel Başkanlığa aday olan GİK üyesi, eski Gençlik kolları Genel Başkanı Gültekin Uysal gördü. Kongrede divan başkanlığını Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık yaptı.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, konuşmasına Celal Bayar ve İsmet İnönü kıyaslaması yaparak başladı. Zeybek, "Büyük önderimiz Atatürk vefatı öncesi İsmet İnönü'nün Başbakanlığını Celal Bayar'a vermiştir. Celal Bayar partimizin kurucu genel başkanıdır. İsmet İnönü güdümlü demokrasinin, Celal bayar ise bağımsız tam demokrasinin temsilcisi idi. Ne Rusya'dan, ne Amerika'dan icazet almadı. Bugün iktidarda olan Ak Parti 28 Şubat ürünü bir partidir. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaparken, 2000'li yılların başında bana da teklif geldi. ABD ajanları ve ABD'nin dış politika uzmanları tarafından yapılan bu teklifi reddettim. Çünkü bizim geleneğimizde güdümlü siyaset yoktur. Bu ülkede nereye bir çivi çakılmış ise burada Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğruyol Partisi'nin imzası vardır. Siz demokratlar hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin ve bu ülkenin bu demokrat düşünceye ihtiyacı var" dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde Erdal Eroğlu yönetimindeki yönetim kuruluna İsmail Ökten, İsmet Köse, Ayten Arslan, Zekai Alper, Ülker Gökalp, Nazmi Güneş, Oktay Yönter, Selahattin Birgili, Mustafa Karabulut, Yüksel Koca, Mustafa Keloğlu, Ali Öz, Mustafa Özgür, Hüseyin alan, Bekir yılmaz, Neşat Tirimoğulları, Rayif Baş, Ali Sayman, Turgut Karaca, Güneri Çimen, Mehmet Koçer, Mustafa Atasever, Vedat Sağlam, Arda Kapiz, Murat şahin, Ercan abra, Hulisi Özcan ve Menderes Öztürksoy seçildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP Genel Başkanı Zeybek; 'İnancınızı Yitirmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement