DP Lideri Zeybek: Savaş Türkiye'nin Felaketi Demektir - Son Dakika
Politika

DP Lideri Zeybek: Savaş Türkiye'nin Felaketi Demektir

DP Lideri Zeybek: Savaş Türkiye\'nin Felaketi Demektir

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Suriye ile savaş, arkasından İran'la savaş, bu Türkiye'nin felaketi demektir."

15.04.2012 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Suriye ile savaş, arkasından İran'la savaş, bu Türkiye'nin felaketi demektir. Böyle savaşların ardından ülkelerin ayakta kalması zordur" dedi.

Muğla'da, partisinin İl Özel İdare Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan il kongresinde konuşan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Önderimiz Atatürk vefatı öncesi İsmet İnönü'nün başbakanlığını Celal Bayar'a verdi. Bayar partimizin kurucu Genel Başkanı'dır. İnönü güdümlü demokrasinin, Bayar ise bağımsız tam demokrasinin temsilcisiydi. Ne Rusya'dan, ne Amerika'dan icazet almadı. Bugün iktidarda olan AK Parti 28 Şubat ürünü bir partidir. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaparken 2000'li yılların başında bana da teklif geldi. ABD ajanları ve ABD'nin dış politika uzmanları tarafından yapılan bu teklifi reddettim. Çünkü bizim geleneğimizde güdümlü siyaset yoktur. Bu ülkede nereye bir çivi çakılmışsa burada Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin imzası vardır. Siz demokratlar hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin ve bu ülkenin bu demokrat düşünceye ihtiyacı var" diye konuştu.

"SAVAŞAN ÜLKE AYAKTA KALAMAZ"

Gündemdeki Suriye konusuna da değişenen Genel Başkan Zeybek, savaşa girmenin Türkiye'nin felaketi olacağını söyledi. Zeybek, "Suriye ile savaş, arkasından İran'la savaş, bu Türkiye'nin felaketi demektir. Böyle savaşların ardından ülkelerin ayakta kalması zordur. Bu savaşı kışkırtanlar, uzaktan ellerini ovuştururlar, sonra Türkiye devleti dağaldığı zaman İran, Suriye devletleri dağıldığı zaman, ellerine bir kalem alır yeniden harita çizerler. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk döneminden bu yana komşuları ve tüm dünyayla, onurlu, iyi ilişkiler geliştiren bir devletti. Asla teslimiyetçi bir tutum içine girmedi" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika DP Lideri Zeybek: Savaş Türkiye'nin Felaketi Demektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement