Dpü'lü Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi - Son Dakika
Yerel

Dpü'lü Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Dpü\'lü Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Bayramı'nı farklı bir etkinlikle kutladı.

15.03.2013 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Bayramı'nı farklı bir etkinlikle kutladı. Geleceğin doktor adayı DPÜ'lü genç doktor adayları, ailelerinin katıldığı törenle beyaz önlüklerini giydiler.

Tıp Bayramı kapsamında öğrencilere önlük giydirme töreninde konuşan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Genç, Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin Tıp Bayramı'nı kutladı. Prof.Dr. Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi'nin 2009-2010 yılında öğrenci almaya başladığını, 4. sınıf öğrencileri olan genç bir fakülte olduğunu belirterek, inşaatı devam eden 16 Laboratuarı ve 40'ın üzerinde dersliği olan Tıp Fakültesi Dermatoloji ve Dekanlık binasının 2014 başında faaliyete geçeceğini söyledi.

Hekimliğin zor fakat kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osman Genç, "Hekimlik işi hem çok zor hem çok mukaddes. Çok iyi empati yapabilmesi, hasta ve hasta yakınını değerlendirebilmesi lazım. Hasta sizden sadece hastalığıyla ilgili destek beklemiyor. Kendi genel durumuyla ilgili de destek bekliyor. Hepinizin Tıp Bayramını kutluyor, insanları insan olarak değerlendirmenizi arzuluyorum" dedi.

Törende düşüncelerini dile getiren Tıp Fakültesi öğrencisi Tuğçe Açıkgöz, Sağlık haftasının sağlık problemlerini, mesleki istekleri ve beklentileri toplumun önüne taşıdığını söyledi.

Fatma Doğan adlı öğrenci de, "Bugün bizim bayramımız. Birçok insanımızın hayalini süsleyen bir meslek mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Fatma Doğam Farmakoloji ABD Başkanı Yrd.Doç.Dr.Filiz Özyiğit Başkanlığında 9 öğrenci ile birlikte yürüttükleri "Akılcı İlaç Kullanımı"

ile ilgili bilgiler verdi.

Duygularını dile getiren Afganlı öğrenci ise, Türkiye'de eğitim görmekten mutluluk duyduğunu, Afgan öğrencilerin Türkiye'de eğitim görenlerinin tarihten gelen dostluğu pekiştirdiği söyledi.

Şiirlerle güzel duyguların yaşandığı Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni&nde, öğrencilere önlüklerini Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Genç, Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Figen Taşer ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencilerin anne ve babaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

(EFE)

15.03.2013 18: 36: 48

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü'lü Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement